A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/komarac-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zabilježena tri nova slučaja infekcije virusom zapadnog Nila | Politika+
Zdravlje

PANIKA: Zabilježena tri nova slučaja infekcije virusom zapadnog Nila

HZJZ u priopćenju podsjeća da se bolest ne prenosi od čovjeka na čovjeka već samo ubodom komarca.

Piše: PolitikaPlus

Na temelju podataka Nacionalnog Referentnog laboratorija za arboviruse Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), laboratorijski nalazi kod još troje oboljelih pacijenata iz Kliničkog bolničkog centra u Osijeku ukazuju na vjerojatnu infekciju virusom zapadnog Nila, priopćio je danas HZJZ.

Definitivna potvrda laboratorijskih nalaza je u tijeku, a radi se o pacijentima u dobi od 48, 65 i 76 godina, koji imaju komplikacije infekcije sa simptomima od strane središnjeg živčanog sustava

Definitivna potvrda laboratorijskih nalaza je u tijeku, a radi se o pacijentima u dobi od 48, 65 i 76 godina, koji imaju komplikacije infekcije sa simptomima od strane središnjeg živčanog sustava.

Pacijenti su vjerojatno izloženi infekciji u Hrvatskoj, na području Osječko baranjske i Vukovarsko srijemske županije.

HZJZ u priopćenju podsjeća da se bolest ne prenosi od čovjeka na čovjeka već samo ubodom komarca.

Prvi u Hrvatskoj vjerojatni slučaj groznice izazvane virusom zapadnog Nila zabilježen je kod pacijenta iz Slavonskog Broda kada je u slavonsko-brodsku Opću bolnicu početkom kolovoza primljen 65-godišnji muškarac.

Virus zapadnog Nila kod bolesnika je utvrđen tijekom pretraga koje su trebale utvrditi razlog zbog kojeg je muškarac dobio upalu mozga i moždane ovojnice.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

komarac, rijeka, nil, zaraza, slavonski brod, bolest