A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/izbori-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HSLS: Sindikalni referendum bit će ocjena vladine politike | Politika+
Hrvatska

KRITIKE: HSLS: Sindikalni referendum bit će ocjena vladine politike

'Rezultat referenduma bit će jednim dijelom i ocjena vladinoj politici u znanosti i obrazovanju.'

Piše: PolitikaPlus

HSLS je danas dao punu potporu održavanju referenduma među članovima sindikata udruženih u Maticu hrvatskih sindikata o Vladinu prijedlogu Dodatka Temeljnom kolektivnom ugovora za službenike i namještenike u javnim službama, ocjenjujući kako će rezultat referenduma biti jednim dijelom i ocjena vladine politike u znanosti i obrazovanju.

"HSLS daje punu potporu članovima Sindikata učitelja zaposlenim u srednjim školama, znanosti i visokom obrazovanju te medicinskih sestara i tehničara u slobodi izbora da na referendumu koji će biti oslobođen svakog političkog pritiska, izaberu svoju pregovaračku poziciju", stoji u današnjem priopćenju HSLS-a koji ističe da je u svom djelovanju uvijek podupirao punu slobodu civilnog društva u kojem sindikati i sindikalno djelovanje imaju značajnu ulogu.

U priopćenju koje potpisuje čelnik HSLS-a Darinko Kosor naglašava se da će ta stranka javno poduprijeti svaki rezultat referenduma, bez obzira kakav on bio, te ocjenjuje da "zadnje izjave ministra Željka Jovanovića nisu u skladu s već dosegnutim demokratskim standardima i da samo dodatno podižu razinu nezadovoljstva zaposlenih u javnim službama".

HSLS smatra da će rezultat referenduma biti jednim dijelom i ocjena vladinoj politici u znanosti i obrazovanju te podsjeća javnost i Vladu na značaj ulaganja u znanost i obrazovanje kao jednog od rješenja za izlazak iz teške gospodarske i društvene krize.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sindikat, željko jovanović, HSLS