Hrvatska

ODLUKA: Jovanović zbog nezakonitog upisivanja učenika razriješio ravnatelja karlovačke škole

'Prosvjetna inspekcija u Prirodoslovnoj školi Karlovac, u nadzoru obavljenom u srpnju, utvrdila je da ti učenici imaju umjesto minimalnih 36 između 28 i 35 bodova.'

Piše: PolitikaPlus

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović razriješio je jučer dužnosti ravnatelja karlovačke Prirodoslovne škole, jer je to propustio učiniti Školski odbor, nakon što je utvrđeno da je u srpnju, u prvom upisnom roku, u tu školu upisano 24 učenika koji nisu zadovoljavali uvjet minimalnog bodovnog praga, propisanog za upis u četverogodišnji program, priopćeno je predvečer iz Ureda za odnose s javnošću MZOS.

U priopćenju poslanom Hini se navodi da je Prosvjetna inspekcija u Prirodoslovnoj školi Karlovac, u nadzoru obavljenom u srpnju, utvrdila da ti učenici imaju umjesto minimalnih 36 između 28 i 35 bodova, te je školi zabranjen upis nezakonito primljenih kandidata i Školskom odboru predloženo razrješenje Damira Jakšića, ravnatelja te škole.

Budući da je Školski odbor odbio prijedlog inspektora, ravnatelja je razriješio ministar jer je svojim nezakonitim i neodgovornim postupanjem prekršio odredbu čl. 22 Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, piše u priopćenju.

U priopćenju se podsjeća da se ista situacija dogodila i u srednjoj školi „Braća Radić“ u Kaštel Štafiliću, te da je ministar Jovanović naložio prosvjetnoj inspekciji da preispita upise u svim srednjim školama u Hrvatskoj, a da će "gdje god se utvrde nepravilnosti, odgovorni biti sankcionirani".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

učenici, škola, željko jovanović, karlovac, upisi