Tvrtke

FARMACEUTIKA: Genera će po licenci distribuirati Pfizerove brendirane lijekove

Nije riječ o generičnim, već o brendiranim Pfizerovim lijekovima od kojih su tri koji su dosad bili u prodaji na hrvatskom tržištu.

Piše: P/H

Tvrtka Genera Lijekovi sklopila je ugovor licenciranog karaktera s američkom tvrtkom Pfizer kojim će ubuduće ekskluzivno distribuirati dio palete njezinih lijekova na hrvatskom tržištu, rekao je u srijedu na konferenciji za novinare predsjednik uprave Genere d.d. Marko Smetiško.

"Genera Lijekovi d.o.o., članica Genera Grupe, potpisala je ugovor o dugoročnoj suradnji s tvrtkom Pfizer, koji je licenciranog karaktera i koji se odnosi na četiri molekule, s ukupno 12 proizvoda", rekao je Smetiško.

Ugovorom su dogovoreni uvjeti suradnje u područjima licenciranja, nabave i distribucije lijekova namijenjenih hrvatskom tržištu, a predmet ugovora su četiri na tržištu već čvrsto pozicionirane i u medicinskoj praksi potvrđene molekuke iz CNS i kardioterapijske skupine lijekova koje će odsad za Pfizer ekskluzivno marketinški obrađivati i prodavati tvrtka Genera Lijekovi.

Nije riječ o generičnim, već o brendiranim Pfizerovim lijekovima od kojih su tri koji su dosad bili u prodaji na hrvatskom tržištu, po Smetiškovim riječima, ostvarivali godišnji prihod od oko osam milijuna kuna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

lijekovi, marko smetiško, genera, pfizer