A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/afganistan-paljenje-anericke-zastave-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Muškarac u Kaliforniji doveden u vezu s antiislamskim filmom | Politika+
Svijet

ISTRAGA: Muškarac u Kaliforniji doveden u vezu s antiislamskim filmom

Film "Nevinost muslimana" izazvao je velike nasilne prosvjede muslimana zbog vrijeđanja proroka Muhameda.

Piše: PolitikaPlus

Jedan muškarac u Kaliforniji, osuđen zbog prijevare banke, priveden je u subotu na policijsko ispitivanje zbog mogućeg kršenja uvjetne kazne vezano za snimanje protuislamskog filma koji je izazvao nasilne prosvjede u muslimanskom svijetu.

Nakoula Basseley Nakoula (55), pripadnik Koptske crkve, dobrovoljno se javio na ispitivanje u policijsku postaju u Cerritosu, prredgrađu Los Angelesa, rekao je glasnogovornik policije Steve Whitmore.

Nakoula, kojeg američki mediji dovode u vezu s prijepornim filmom, što je on opovrgao, osuđen je na 21 mjesec zatvora i 5 godina uvjetno zbog prijevare banke 2010. godine

Po njegovim riječima, Nakoula nije uhićen, ali će biti ispitan.

Nakoula, kojeg američki mediji dovode u vezu s prijepornim filmom, što je on opovrgao, osuđen je na 21 mjesec zatvora i 5 godina uvjetno zbog prijevare banke 2010. godine. S obzirom na odredbe uvjetne kazne, on nije smio pristupiti Internetu bez dozvole svog socijalnog radnika.

Film "Nevinost muslimana" izazvao je velike nasilne prosvjede muslimana zbog vrijeđanja proroka Muhameda. Smatralo se da ga je snimio Sam Bacile, američko-izraelski sineast, ali njegov savjetnik Steve Klein tvrdi da je to pseudonim i da se autor sada skriva u strahu od odmazde. No, koptski aktivist Morris Sadek koji je promovirao film, medijima je dao navodni broj Bacileova telefona, a kasnije se ispostavilo da je taj broj prijavljen na istoj adresi na kojoj živi Nakoula.

Američke vlasti kažu da ne istražuju sami film i okolnosti njegove produkcije, jer je sloboda govora u SAD-u snažno zaštićena, ali će provjeriti je li Nakoula njegovim mogućim postavljanjem na internet prekršio odredbe puštanja na uvjetnu slobodu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kalifornija, nakoula, islam