A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/princ-harry-helikopter-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Talibani napali bazu u kojoj je princ Harry: Uništili 6 američkih zrakoplova! | Politika+
Hrvatska

AFGANISTAN: Talibani napali bazu u kojoj je princ Harry: Uništili 6 američkih zrakoplova!

Napad lakim oružjem uz pomoć granata i raketa na logor Bastion trajao je više od četiri sata i bio je vrlo intenzivan.

FOTO: Talibani su unaprijed najavili da će napasti princa Harryja, koji je član helikopterske postrojbe britanskih snaga
Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Šest američkih borbenih zrakoplova uništeno je, a dva su "znatno" oštećena u napadu talibana u noći s petka na subotu na bazu u Afganistanu gdje se nalazi britanski princ Harry, objavio je u nedjelju ISAF.

Šteta nanesena logoru Bastion u pokrajini Helmand još je veća nego što se mislilo, jer su uništene i tri benzinske crpke, a pogođeno je i šest avionskih hangara.

Nikada koalicijskim snagama nije nanesena takva materijalna šteta u deset godina sukoba u Afganistanu, rekao je zapadni sigurnosni izvor.

Dva američka marinca ubijena su u napadu na bazu u kojoj je stacioniran princ Harry, a još devet pripadnika koalicijskih snaga, osam vojnika i jedan civil, ranjeno je, prema najnovijim podacima ISAF-a.

Napad lakim oružjem uz pomoć granata i raketa na logor Bastion trajao je više od četiri sata i bio je vrlo intenzivan.

Prema najnovijim podacima koje je u nedjelju priopćila koalicija, 15 "dobro opremljenih, naoružanih" ustanika prodrlo je u bazu, "odjeveni u uniforme američke vojske" s "automatskim puškama, raketnim bacačima i samoubilačkim prslucima".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

afganistan, talibani, helikopter