A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/ford-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Autoindustrija u krizi: Ford ukida stotine radnih mjesta u Europi | Politika+
4kotača

TEŠKA VREMENA: Autoindustrija u krizi: Ford ukida stotine radnih mjesta u Europi

Radna će mjesta biti ukinuta u Velikoj Britaniji, Njemačkoj i drugim dijelovima Europe, iako u Fordu još ne znaju točne brojke.

Piše: PolitikaPlus
Iz Forda napominju da bi njihovo europsko poslovanje u ovoj godini moglo pretrpjeti gubitke u visini jedne milijarde dolara.

Američki automobilski div Ford objavio je da će ukinuti nekoliko stotina radnih mjesta u Europi zbog pada potražnje.

Radna će mjesta biti ukinuta u Velikoj Britaniji, Njemačkoj i drugim dijelovima Europe, iako u Fordu još ne znaju točne brojke. Američka kompanija ima pogone i u Belgiji i Španjolskoj.

"Ford Europa očekuje da će tim planom ukinuti nekoliko stotina radnih mjesta, ali točne se brojke neće znati još nekoliko sljedećih mjeseci", ističu.

Proizvođač automobila ponudit će otpremnine i ukinuti radnih mjesta za honorarno zaposlene i one koji obavljaju određene usluge u podnajmu.

Iz Forda napominju da bi njihovo europsko poslovanje u ovoj godini moglo pretrpjeti gubitke u visini jedne milijarde dolara.

Američki automobilski div zapošljava 15.000 radnika u Britaniji.

Početkom mjeseca Ford je predstavio niz novih modela, uključujući i nove verzije najpopularnijih brendova Fiesta, Mondeo i Kuga, kako bi potaknuo prodaju u Europi.

Izvršni direktor Ford Europe Stephen Odell naglasio je na predstavljanju u Amsterdamu da Europa nudi ogroman potencijal rasta, ali u dugoročnom razdoblju.

U prvoj polovici godine prodaja američkog automobilskog diva u Europi pala je gotovo 10 posto, na najnižu razinu u posljdnjih 17 godina.

Ford u Europi želi smanjiti troškove rada i poboljšati iskoristivost postrojenja, koja je trenutno manja od 65j posto.

Kako se zatvaranje tvornica u Njemačkoj pokazalo politički teškim, Ford nastoji za strukturne promjene pridobiti sindikate i političare u Belgiji, Njemačkoj, Španjolskoj i Britaniji.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

autoindustrija, ford