A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/aleksandar-lebedev-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ruski milijarder Aleksandar Lebedev optužen za huliganizam | Politika+
Svijet

MOSKVA: Ruski milijarder Aleksandar Lebedev optužen za huliganizam

'To je napad na političke neistomišljenike koji od povratka na položaj provodi Putin.'

Piše: PolitikaPlus

Ruski milijarder Aleksandar Lebedev, poznati kritičar vlasti, je optužen za "huliganizam" i prijeti mu kazna zatvora u trajanju od pet godina.

U slučaju za koji Lebedev (52) tvrdi da je osveta predsjednika Vladimira Putina, ruski istražni odbor zabranio mu je da napusti zemlju.

Lebedev, vlasnik britanskih dnevnika Independenta i Evening Standarda te jedne banke, čije je bogatstvo Forbes u ožujku procijenio na 1,1 milijardu dolara, tvrdi da je to kazna za njegovo kritiziranje Kremlja i smatra takvo ponašanje prema sebi napadom na političke neistomišljenike koji od povratka na položaj predsjednika u svibnju provodi Putin.

Državno odvjetništvo otvorilo je istragu protiv Lebedeva prošle godine nakon što je on u gledanoj TV emisiji šakom udario građevinskog poduzetnika Sergeja Polonskog, i samog nekadašnjeg milijardera.

Prijeti mu ista optužnica za huliganstvo motivirano vjerskom, političkom, rasnom, etničkom ili ideološkom mržnjom po kojoj su na dvije godine zatvora u kolovozu osuđene tri djevojke iz skupine Pussy Riot zbog za Putina uvredljivog performansa u rsukoj pravoslavnoj crkvi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zatvor, rusija, aleksandar lebedev, vladimir putin