A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/2cellos.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Popularni dvojac '2 Cellos' nastupa pred Hrvatima iz Kalifornije | Politika+
Kultura

HUMANITARNO: Popularni dvojac '2 Cellos' nastupa pred Hrvatima iz Kalifornije

Pomažu prikupiti sredstva za Croatian Scholarship Fund, ajveću hrvatsko-američku zakladu za stipendiranje nadarenih studanata u domovini.

Piše: PolitikaPlus

Globalno poznati hrvatski glazbeni dvojac Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao "2 Cellos", u nedjelju 14. listopada u povijesnom Fox Theatru u Redwood cityju, u Kaliforniji održat će humanitarni koncert za Croatian Scholarship Fund, najveću hrvatsko-američku zakladu za stipendiranje nadarenih studanata u domovini.
 
Bit će to spektakl za hrvatsku dijasporu ali i američku publiku, te istodobno njihov doprinos plemenitoj misiji ove zaklade, koja je tijekom proteklih dvadeset godina stipendirala više od dvije stotine iznimno talentiranih studenata iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, tijekom njihova cjelokupnog studija.
 
Inače, Croatian Scholarship Fund utemeljili su kalifornijski Hrvati, uglavnom drugog i trećeg naraštaja, od kojih većina i ne govori hrvatski jezik, ali želi pomoći napretku domovine svojih roditelja i djedova. Geslo zaklade je "Stvaranje lidera kroz obrazovanje", a temeljna misija - pomoći Hrvatskoj ulažući u mlade i sposobne ljude, koji će u budućnosti nositi njezin razvoj.
 
Zakladu svojim donacijama pomažu mnogobrojni hrvatski i američki donatori, a nekoliko puta godišnje Zaklada organizira koncerte, čiji prihod u cijelosti odlazi u fond za stipendiranje.
 
Ne kriju oduševljenje zbog činjenice da su mladi čelisti prihvatili njihov poziv da sudjeluju u ovom dobrotvornom projektu. A posebno su ponosni što će, zahvaljujući popularnosti "2 Cellosa" privući i njihove američke obožavatelje, te što će na iznimno popularan način u Kaliforniji promovirati Hrvatsku i njezine mlade talente.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

koncert, kalifornija