Svijet

STROGO: Majka psihopat dobila 99 godina zatvora za zlostavljanje kćeri

Imat će pravo tražiti uvjetni otpust nakon 30 godina.

Piše: PolitikaPlus

Majka iz Teksasa koja je super-lijepilom zalijepila ruke svoje dvogodišnje kćeri na zid i tukla je zbog problema s obavljanjem nužde osuđena je na 99 godina zatvora, objavio je ured za kaznena djela okruga Dallas, prenosi CNN.

Elizabeth Escalona (23), imat će pravo tražiti uvjetni otpust nakon 30 godina. Ona je u srpnju priznala krivnju za nanošenje teških tjelesnih ozljeda djetetu, što je zločin kažnjiv u SAD-u od uvjetne kazne do doživotnog zatvora.

"Ta majka je bila čisto zlo, a njenoj djeci bit će bolje bez nje," izjavila je tužiteljica Eren Price nakon što je sudac izrekao kaznu. "Njezino petoro djece sada ima priliku voditi produktivan život", dodala je.

Escalonin odvjetnik je rekao da je presuda pretjerana te da će podnijeti žalbu, izvijestila je lokalna televizija KTVT.

Escalonina kćer Jocelyn Cedillo imala je dvije godine i 10 mjeseci u rujnu 2011., kada joj je majka snažnim ljepilom pričvrstila ruke na zid i tukla je rukama i nogama zbog nevolja s obavljanjem nužde, priopćile su vlasti. Troje ostale djece Elizabeth Escalona, koja je bila trudna u to vrijeme, bila su svjedoci zlostavljanja, prema glasnogovornici državnog odvjetništva okrugu Dallas.

Oefelia Escalona, majka okrivljene, svjedočila je na sudu prošloga tjedna da je pronašla djevojčicu i odvela je u bolnicu. Liječnici su joj utvrdili modrice na licu i glavi, kao i teške ozljede mozga zbog kojih je neko vrijeme bila u komi.

Na raspravi o visini kazne tužitelji su pokazali fotografije ruku i modrica na tijelu i čelu male Jocelyn, za koje je pedijatrica dr. Amy Barton, koja se bavi zlostavljanom djecom u dječjoj bolnici u Dallasu, kazala da je "to jedan od najšokantnijih slučajeva koje je vidjela".

Escalona je zatražila od suca blagu presudu, rekavši da se ponašala kao monstrum ali da zaslužuje drugu priliku, izvijestila je KTVT.

Agencija za skrb o djeci preuzela je nadzor nad svo petoro njezine djece, uključujući i Jocelyn, koja sada žive kod bake Oefelie Escalona.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zatvor, elizabeth escalona, teksas