A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/hrvatska%20i%20eu2.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Europska komisija: Preostale zadaće za Hrvatsku ne znače da nije spremna za ulazak u EU! | Politika+
Hrvatska

REAKCIJA: Europska komisija: Preostale zadaće za Hrvatsku ne znače da nije spremna za ulazak u EU!

'Činjenica da smo u sveobuhvatnom izviješću o monitoringu identificirali neka područja u kojima Hrvatska treba postići napredak ne znači da ona nije ili da neće biti spremna za članstvo 1. srpnja sljedeće godine.'

Piše: PolitikaPlus

Činjenica da je Europska komisija u u nedavnom izviješću o monitoringu identificirala neka područja u kojima Hrvatska treba postići napredak ne znači da ona nije i da neće biti spremna za članstvo 1. srpnja 2013., izjavio je u ponedjeljak u Bruxellesu glasnogovornik Komisije Peter Stano.

"Činjenica da smo u sveobuhvatnom izviješću o monitoringu identificirali neka područja u kojima Hrvatska treba postići napredak ne znači da ona nije ili da neće biti spremna za članstvo 1. srpnja sljedeće godine. Točke koje smo u našem dokumentu identificirali predstavljaju radni dokument, radnu agendu za Hrvatsku u sljedećih nekoliko mjeseci kada će trebati uložiti više napora kako bi uspješno dovršila sve pripreme za članstvo", rekao je je glasnogovornik povjerenika za proširenje Peter Stano, odgovarajući na upit novinara da komentira neke reakcije u Njemačkoj, prema kojima Hrvatska nije spremna za članstvo.

Stano je podsjetio da su u prosincu prošle godine sve zemlje članice potpisale ugovor o pristupanju, nakon što je Hrvatska uspješna završila pregovore i na zadovoljstvo svih zemalja članica ispunila tražene kriterije".

Dodao je da je sada preko polovice zemalja članica već ratificiralo hrvatski pristupni ugovor i da Hrvatska treba postati članicom 1. srpnja 2013.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

eu, hrvatska, europska komisija