A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/hrvatska%20i%20eu.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hrvati htjeli varati na fondovima EU i sada sav novac moraju vratiti | Politika+
Hrvatska

INSPEKCIJA: Hrvati htjeli varati na fondovima EU i sada sav novac moraju vratiti

Primjerice, jedan poduzetnik koji je uzeo novac iz programa Sapard za poboljšanje prerade i marketing poljoprivrednih i ribarskih proizvoda kupio je rabljenu opremu, a prikazao da je nabavio novu. Kazneno je prijavljen i treba vratiti novac.

Piše: PolitikaPlus

U inspekciji korištenja sredstava iz predpristupnih fondova EU otkrivene su nepravilnosti u 34 projekta, piše Jutarnji list. Izvješća su poslana Hrvatskom saboru, a o njima će sljedećih dana raspravljati zastupnici. Nepravilnosti se odnose na proceduralne pogreške, ali i na netransparentna trošenja novca iz fondova zbog kojih EK traži povrat. Iako izvješća ne navode tko je netransparentno trošio novac, pohlepnici su otkriveni.

Primjerice, jedan poduzetnik koji je uzeo novac iz programa Sapard za poboljšanje prerade i marketing poljoprivrednih i ribarskih proizvoda kupio je rabljenu opremu, a prikazao da je nabavio novu. Kazneno je prijavljen i treba vratiti novac. U Karlovcu je pak otkriveno kako je krivotvorena izjava inženjera na projektu izgradnje i sanacije vodoopskrbe u Karlovcu zbog čega je korisnik projekta dobio novčanu kaznu.

Revizori EK otkrili su i da se oprema u sklopu projekta ‘Nabava socijalne infrastrukture za Vukovar’ ne koristi. Traže instituciju kojoj bi donirali opremu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

fondovi, eu, hrvatska