Hrvatska

ODGOVOR: Mladen Bajić: Ne mogu potvrditi autentičnost SMS-ova Sanaderu

'"Nisam rekao ništa je li izmišljeno ili ne. Samo ću vam reći da je kod nas sustav preko kojega sve imamo na našem softveru.'

Piše: PolitikaPlus

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić izjavio je da ne može potvrditi autentičnost njegovih navodnih SMS-ova bivšem premijeru Ivi Sanaderu objavljenih na portalu Index, a ocijenio je da je cilj objavljivanja tih SMS-ova "difamirati sustav, a okrivljenika pretvoriti u političku žrtvu".

Bajić je to rekao novinarima u Hrvatskome saboru, kojemu je danas podnio izvješće o radu državnih odvjetništava u 2011.

Na pitanje znači li to da su SMS-ovi izmišljeni, odgovorio je - "Nisam rekao ništa je li izmišljeno ili ne. Samo ću vam reći da je kod nas sustav preko kojega sve imamo na našem softveru. Prema podacima mog informatičkog sustava, tamo takvih podataka nema".

Naglasio je da je važnije što se objavom tih SMS-ova htjelo postići, te ocijenio da im je cilj "difamirati sustav, izvući suđenje iz sudnice na političku scenu, a okrivljenika pretvoriti u političku žrtvu, što nije točno".

"Treba u sudnicu vratiti predmet, a ne ga vući po medijima, po javnosti, po političkim okvirima", rekao je Bajić, ističući da će na SMS-ove uzvratiti u sudnici, jer se, ističe, tamo utvrđuju dokazi.

Potvrdio je da smatra da mu objavljivanje SMS-ova narušava vjerodostojnost, zajedno s drugim netočnim podatcima, koje je DORH demantirao, poput Sanaderove tvrdnje da mu je Bajić kupovao slike.

"Svaki se okrivljenik može braniti kako god hoće i to je njegovo demokratsko pravo i ja to ne zamjeram nikome", dodao je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivo sanader, DORH, mladen bajić