Hrvatska

HDZ: Povratak Vladimira Šeksa: Tomislav Karamarko ga vraća u Predsjedništvo HDZ-a?

Mjesto u Predsjedništvu mu je obećano ako se što više distancira od Jadranke Kosor.

Piše: PolitikaPlus/Jutarnji list

Računamo na sve iz stranke, pa tako i na Vladimira Šeksa - komentirali su u HDZ-u Jutarnjem listu informacije da se bivši potpredsjednik stranke aktivnije vraća na političku scenu, i to nakon što je izgladio odnose s novim vodstvom, a posebice novim šefom Tomislavom Karamarkom.

 

Da bi Šeks uskoro mogao ući u to tijelo, govore i informacije da će se za mjesec dana držati izbori za predsjednika Utemeljitelja stranke i da će se Šeks kandidirati za tu funkciju koju trenutačno obnaša Đuro Perica. U tom slučaju, Šeks bi automatski, i to prema izmjenama Statuta koje je predložila Kosor, po toj funkciji ponovno postao i član Predsjedništva.

- Šeks je iznimno stručan, mnogo je napravo za stranku - tvrde u vrhu HDZ-a i dodaju kako i nije bilo potrebe za nekim pomirenjem jer je “Šeks ionako od početka bio korektan”.

 

- Nikada se nije negativno izjašnjavao o Karamarku, niti je davao kojekakve izjave u javnost, poput nekih drugih članova stranke. Usto, dodijeljeno mu je važno područje - mjesto predsjednika Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije - komentirali su u vodstvu stranke. Na pitanje hoće li Šeks biti kooptiran i u Predsjedništvo HDZ-a, o čemu se u stranci sve više špekulira, ističu da se o tome “nije razgovaralo”.

 

No, da bi Šeks uskoro mogao ući u to tijelo, govore i informacije da će se za mjesec dana u HDZ-u održati izbori za novoga predsjednika Utemeljitelja stranke, izbori za novo vodstvo Mladeži HDZ-a te Zajednice žena Katarina Zrinski. Izvori iz stranke navode da će se Šeks kandidirati za funkciju predsjednika Utemeljitelja koju trenutačno obnaša Đuro Perica.

 

U tom slučaju, Šeks bi automatski, i to prema zadnjim izmjenama Statuta koje je predložila bivša šefica HDZ-a Jadranka Kosor, po toj funkciji ponovno postao i član Predsjedništva. Naime, prema tim izmjenama, u Predsjedništvo direktno ulaze šef Utemeljitelja, šef Mladeži, predsjednica Zajednice žena te šef zagrebačkog HDZ-a.

 

Iako su u vodstvu stranke ustvrdili kako još ništa ne znaju o Šeksovoj kandidaturi, doznajemo, da mu je mjesto u Predsjedništvu, zapravo, obećano ako se što više distancira od bivše premijerke i šefice HDZ-a Jadranke Kosor, piše Jutarnji list.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PREDSJEDNIŠTVO STRANKE, JADRANKA KOSOR, TOMISLAV KARAMARKO, HDZ, VLADIMIR ŠEKS