Hrvatska

POTRESI U VLADAJUĆOJ STRANCI: Mirela Holy: Osjećam da sam neželjena osoba u SDP-u, razmišljam o izlasku iz stranke!

'Ne znam u kojem će smjeru ići moja daljnja politička karijera.'

Piše: Ivan Klarić
'Otkako sam otišla s mjesta ministrice, osjećam se kao neželjena osoba u SDP-u. Da se razumijemo, ne želim niti mi pada na pamet da bilo što loše kažem o stranci ili Zoranu Milanoviću kojem se zahvaljujem što mi je pružio priliku da postanem ministrica, ali jednostavno vidim da se u nekim prilikama, prilikom nekih razgovora, stranačke kolege paze što će ispred mene reći. To ne treba ni meni, a ni njima.'

Našla sam se s gospodinom Lesarom, on mi je iznio prijedlog da Hrvatski labursiti žele da ja budem njihov kandidat za gradonačelnicu Zagreba. Razgovarali smo o tome, ja sam im rekla da sam ja još uvijek članica SDP-a, a da je moj kolega Bernardić kandidat stranke za prvog čovjeka metropole. I to je sve, kazuje u razgovoru za PolitikuPlus Mirela Holy koja je jučer ponovno došla u središte medijske pozornosti.

 

>> Dragutin Lesar: Zbog higijenskih razloga ne želim komentirati izjave Radimira Čačića!

 

>> Čačić: Ne zanima nas hoće li Holy na izbore, ali to pokazuje da Laburisti nemaju kvalitetnog kandidata

 

>> Lesar potvrdio pregovore: Želimo da Mirela Holy bude naš kandidat za gradonačelnicu Zagreba!

 

Naime, predsjednik Laburista Dragutin Lesar sinoć nam je kazao da se vode pregovori s Mirelom Holy i da oni žele da ona bude njihov kandidat za gradonačelnicu Zagreba. 

 

- Ne bi ja to nazvala pregovorima. Razgovarali smo i to je to. Moram priznati da me iznenadilo kada sam vidjela izjave gospodina Lesara jer je ispalo kao da smo se mi već nešto dogovorili, ističe Holy.

 

No, bivša ministrica zaštite okoliša ne krije razočaranost svojim statusom u SDP-u.

 

- Otkako sam otišla s mjesta ministrice, osjećam se kao neželjena osoba u SDP-u. Da se razumijemo, ne želim niti mi pada na pamet da bilo što loše kažem o stranci ili Zoranu Milanoviću kojem se zahvaljujem što mi je pružio priliku da postanem ministrica, ali jednostavno vidim da se u nekim prilikama, prilikom nekih razgovora, stranačke kolege paze što će ispred mene reći. To ne treba ni meni, a ni njima, iskreno će Holy.

 

Kaže da upravo zbog toga razmišlja o sve i svačemu, ali, jasno kaže da nije još uvijek donijela bilo kakvu odluku.

 

- Priznajem, razmišljam o tome da izađem iz stranke. Ali, ponavljam, nisam donijela odluku o bilo čemu. Još uvijek vam ne mogu dati odgovor na pitanje u kojem će smjeru ići moja daljnja politička karijera, naposljetku će Holy.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

lokalni izbori, dragutin lesar, sdp, mirela holy, zagreb