Hrvatska

OTKRIĆE: NOVA AFERA! Policija nelegalno pratila telefone osoba iz SOA-e i Agrokora?!?

Policija pod političkim vodstvom ministra Ranka Ostojića zloupotrijebila sustav?

Piše: PolitikaPlus/Večernji list

Policija je pod političkim vodstvom ministra Ranka Ostojića zloupotrijebila sustav tajnog prikupljanja podataka i uhodila više osoba iz vrha Sigurnosno obavještajne agencije, te više ključnih ljudi iz Agrokora. U Večernjem listu navode da im je tu informaciju potvrdilo nekoliko izvora, i to iz samog vrha vlasti.

Sugovornici tvrde da je zlouporaba otkrivena nedavno, i to kroz stručni nadzor koji Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost obavlja nad tajnim službama te Operativno tehničkim centrom za nadzor telekomunikacija. Nadzor je, naime, pokazao da su zloupotrebe neposredno provodili policajci iz policijskog USKOK-a i to tako da bi na zahtjeve za izlistima telefonskih kontakata za pojedince pod kriminalističkim obradama nadopisivali i telefonske brojeve osoba iz vodstva SOA-e i Agrokora.

Sugovornik Večernjeg lista uvjeren je da za zlouporabu sustava tajnog prikupljanja podataka ne mogu biti odgovorni policajci koji su tražili izliste, nego da iza svega mora stajati politika, te je izravno prozvao ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mup, prisluškivanje, ranko ostojić, soa