Hrvatska

OPORBA: HDZ: Praćenje čelnika SOA-e je grubo narušavanje sustava, tražimo sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost

'Tražimo hitno očitovanje Josipovića i Milanovića!'

Piše: PolitikaPlus
'Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko očitovat će se nakon što to učine navedeni dužnosnici i institucije, te kad budu dostupne podaci u kojoj je mjeri narušen sigurnosni sustav RH.'

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) ocijenila je danas kako je "neovlašteno praćenje čelnih ljudi obavještajne zajednice do sada nezapamćeno i grubo narušavanje sustava nacionalne sigurnosti".

"Iako postoje brojne špekulacije, u ovom trenutku nije jasno čime je motivirana ta nedopustiva i protuzakonita radnja - stoga ne želimo koristiti ovu situaciju kao priliku za dnevno-političke obračune. Tim više jer ovakav slučaj, u ovom kritičnom vremenu pristupa Europskoj uniji, može napraviti ogromnu štetu Republici Hrvatskoj", stoji u priopćenju kojim se HDZ očitovao o informacijama Večernjeg lista prema kojima je policija nezakonito pratila šefove sigurnosnih obavještajnih službi i članove obitelji Todorić.

Upravo zbog te opasnosti HDZ traži da se kao najodgovornije osobe sigurnosnog sustava, odmah javno očituju predsjednik Josipović i premijer Milanović, te da kao supredsjedatelji sazovu hitnu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko očitovat će se nakon što to učine navedeni dužnosnici i institucije, te kad budu dostupne podaci u kojoj je mjeri narušen sigurnosni sustav RH, dodaje se u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PRAĆENJE POZIVA, SOA, RANKO OSTOJIĆ, HDZ