A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/T-U-V/vatikan.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Biskupi iz cijelog svijeta u Vatikanu: Ostavite pesimizam, nema straha za katolike! | Politika+
Hrvatska

PORUKE: Biskupi iz cijelog svijeta u Vatikanu: Ostavite pesimizam, nema straha za katolike!

'Mi ne skrivamo izazove fenomena globalizacije, niti ih se bojimo.'

Piše: PolitikaPlus

Biskupi iz cijelog svijeta, okupljeni na sinodi u Vatikanu, su uputili poruku svim katolicima, pozvavši ih da odbace pesimizam spram današnjeg svijeta i pozdravljajući brojne "vjerske doživljaje" u krizom zahvaćenim europskim crkvama.

Sinoda je od 7. listopada okupila 262 biskupa iz cijelog svijeta koji nastoje pronaći načine za "novu evangelizaciju" u trenucima kad brojne Crkve na Zapadu, osobito u Europi, prolaze kroz duboku krizu.

Na kraju svake sinode biskupi upućuju poruku 1,2 milijarde katolika koja sintetizira stotine govora biskupa i stručnjaka i određuje smjer katoličke crkve u budućnosti.

Konkretniji prijedlozi upućuju se Papi koji će na temelju njih napisati "apostolski nagovor".

"Nema mjesta pesimizmu" kod katolika. "Mi ne skrivamo izazove fenomena globalizacije, niti ih se bojimo. Moramo ih promatrati kao priliku za širenje nazočnosti Evanđelja", poručuju sudionici sinode.

"To je poruka vrlo ponizne Crkve, koja priznaje da ne razumije sve što se događa u svijetu, koja dijeli rane društva, Crkve koja govori jezikom naroda", ocijenio je manilski nadbiskup i budući kardinal Luis Antonio Tagle u izjavi za medije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

crkva, vatikan, europa