A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/mirko%20duspara.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Mirko Duspara: Neka ministar Zmajlović dođe živjeti u Slavonski Brod | Politika+
Hrvatska

ŠTETNI PLINOVI: Mirko Duspara: Neka ministar Zmajlović dođe živjeti u Slavonski Brod

'Izjava Zmajlovića dokazala je nepoznavanje stanja. Zašto je zrak u Slavonskom Brodu druge, a ne prva kategorije?'

Piše: PolitikaPlus/HRT

Na mjernoj postaji u Slavonskome Brodu ponovno su zabilježena znatna prekoračenja dopuštenih vrijednosti štetnih plinova u zraku. Bosanskobrodska rafinerija, otvorena prije 5 godina, ozbiljno ugrožava zdravlje građana - podaci su alarmantni.

Izmjerena koncentracija sumporovodika u Slavonskom Brodu gotovo je 40 mikrograma po prostornome metru, što je šest puta više od granične vrijednosti. Koncentracija benzena u jednom satu premašuje godišnju graničnu koncentraciju.

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović za HTV je izjavio da se u rujnu u Banjaluci već razgovaralo o tom problemu. Tada je dogovorena izrada katastra onečišćivača s hrvatske i strane Republike Srpske te postavljanje još jedne mjerne postaje u Slavonskom Brodu. Ministar tvrdi da to onečišćenje nije opasno za zdravlje, ali je svjestan da utječe na kvalitetu života.

Vlasti u Slavonskom Brodu ne mogu same riješiti taj problem, na koji dugo upozoravaju. Gradonačelnik Mirko Duspara piseno je zatražio od ministarstva, predsjednika i premijera da država riješi problem s glavnim onečišćivačem. Unatoč svim obećanjima ruski vlasnici bosanskobrodske Rafinerije još nisu ispunuili minimum ekoloških normi.

Gradonačelnik Duspara gostovao je u Dnevniku 3 HTV-a i rekao da je izjava Zmajlovića dokazala nepoznavanje stanja. Zašto je zrak u Slavonskom Brodu druge, a ne prva kategorije? Pozivam ministra Zmajlovića da dođe živjeti u naš grad, rekao je između ostalog Duspara.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mihael zmajlović, slavonski brod, mirko duspara