A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/grcka-100.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

OESS: Zabrinuti smo zbog uhićenja novinara Kostasa Vaxevanisa u Grčkoj | Politika+
Hrvatska

OČITOVANJE: OESS: Zabrinuti smo zbog uhićenja novinara Kostasa Vaxevanisa u Grčkoj

OESS-ova predstavnica za slobodu medija Dunja Mijatović rekla je da je "dužnost medija kao instance kontrole demokracije objavljivati osjetljive informacije".

Piše: PolitikaPlus

Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OESS) izrazila je u ponedjeljak zabrinutost zbog uhićenja novinara u Grčkoj pod optužbom da je objavio popis osoba osumnjičenih da posjeduju bankovne račune u Švicarskoj.

OESS-ova predstavnica za slobodu medija Dunja Mijatović rekla je da je "dužnost medija kao instance kontrole demokracije objavljivati osjetljive informacije". U priopćenju je zatražila od vlasti i od grčkog pravosuđa da "pronađu pravedno rješenje između poštovanja privatnosti i prava javnosti na informiranje".

Novinar Kostas Vaxevanis (46) će se u četvrtak prvi put pojaviti na sudu zbog toga što je objavio popis s imenima osoba optuženih za posjedovanje bankovnih računa u Švicarskoj, što je podiglo buru u zemlji koja upravo donosi nove mjere štednje.

Goni ga se zbog toga što je 27. listopada u časopisu "Hot doc" objavio popis s imenima 2.059 osoba koje se sumnjiči da posjeduju bankovne račune u Švicarskoj.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NOVINAR, OESS, UHIĆENJE