Scena

HUMANITARAC: Brad Pitt daruje sto tisuća dolara kampanji istospolnog braka

Referendum o legalizaciji istospolnog braka treba se održati u utorak istodobno s predsjedničkim izborima.

Piše: PolitikaPlus

Američki glumac Brad Pitt počeo je kampanju prikupljanja donacija za promicanje istospolnog braka darujući osobno 100.000 dolara uoči izjašnjavanja o tom pitanju idućeg tjedna u četiri američke savezne države.

Glumac je pozvao "na hitno prikupljanje donacija u iduća 24 sata u korist Kampanje za ljudska prava", a za svaki uplaćeni dolar glumac će darovati jednako, sve do svote od 100.000 dolara.

Referendum o legalizaciji istospolnog braka treba se održati u utorak istodobno s predsjedničkim izborima u saveznim državama Maine (sjeveroistok), Maryland (istok), Minnesota (sjever) i Washington (sjeverozapad).

Glumac je u svojoj poruci napisao kako je to posljednja šansa da "nešto učinimo" i ustvrdio "istospolni parovi - naši prijatelji, susjedi - moraju imaju zaštitu jednaku kao i svi drugi" kako SAD više ne bi imao građane drugog reda.

Službeni brak između dvojice muškarca ili dviju žena nepriznat je na saveznoj razini no dopušten je sada u šest od 50 država te u glavnome gradu Washingtonu. Potvrđen je još u dvije države, a da bi stupio na snagu treba biti prihvaćen referendumom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

lgtb, brad pitt, gay