A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/podravka-032.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Podravka ukida proizvodnju 660 proizvoda kako bi ostvarila profit | Politika+
Tvrtke

STRATEGIJA: Podravka ukida proizvodnju 660 proizvoda kako bi ostvarila profit

'Na taj način očekuje se pozitivan učinak na bruto maržu u iznosu od 1,2 milijuna kuna.'

Piše: PolitikaPlus

Uprava Podravke d.d. donijela je odluku o smanjenju svog proizvodnog programa za otprilike 660 proizvoda koji su do sada bili prisutni na raznim tržištima, ali nisu donosili očekivani pozitivan efekt, priopćeno je danas iz te koprivničke prehrambene tvrtke.

Na taj način očekuje se pozitivan učinak na bruto maržu u iznosu od 1,2 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

Istodobno, Uprava Podravke donijela je i odluku o procesu restrukturiranja pekarskog programa radi smanjenja troškova proizvodnje i poboljšanja profitabilnosti. Riječ je o nastavku procesa racionalizacije poslovanja i povećanja efikasnosti, što je, u sadašnjem razdoblju, jedan od najvažnijih prioriteta Uprave Podravke na čelu s predsjednikom Zvonimirom Mršićem.

Ujedno, radi se na usmjeravanju poslovanja na ključne kategorije, proizvode i tržišta na kojima Podravka želi nastaviti profitabilan rast, zaključuje se u današnjem priopćenju.

Još u srpnju Uprava Podravke odlučila je revidirati portfelj proizvoda poslovnog programa Prehrane i pića, s ciljem da u prvom koraku proizvodni portfelj smanjiti za otprilike 500 jedinica proizvoda.

Krajem listopada, pak, Podravka Grupa donijela je odluku o zatvaranju linije klanja stoke do kraja godine u mesnoj industriji Danica. Studija opravdanosti pokazala je, naime, da je ta linija u 2011. godini imala gubitak od otprilike 14 milijuna kuna, a loše poslovanje nastavljeno je i u prvih šest mjeseci ove godine, čime je ugrožena ukupna profitabilnost Danice.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

štednja, koprivnica, podravka