A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gay-brak-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Direktor Radio Vatikana: Homoseksualcima ne treba brak u borbi protiv diskriminacije | Politika+
Hrvatska

KOMENTARI: Direktor Radio Vatikana: Homoseksualcima ne treba brak u borbi protiv diskriminacije

'U zapadnim zemljama postoji sveprisutna tendencija da se promijeni tradicionalna slika braka.'

Piše: PolitikaPlus

Katolička crkva štiti monogamni brak koji je civilizacijsko postignuće i diskriminacija homoseksualaca nije tema rasprave, rekao je velečasni Federico Lombardi, direktor Radio Vatikana, zauzimajući stajalište u raspravi koja se u Francuskoj vodi o braku osoba istoga spola.

"Bjelodano je da u zapadnim zemljama postoji sveprisutna tendencija da se promijeni tradicionalna slika braka kao veze muškarca i žene, zapravo da ju se pokuša dokinuti ukidanjem njezina posebnog zakonskog priznanja i povlaštenog položaja u odnosu na druge oblike veza", rekao je taj isusovac, ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice, u tjednom komentaru za Radio Vatikan.

To ne kaže samo Katolička crkva. Istaknuo je to i veliki francuski rabin razumno zaključivši kako to ne može biti način borbe protiv nepravedne diskriminacije homoseksualaca, budući da se njihova prava mogu i moraju jamčiti drugim sredstvima

 

"To ne kaže samo Katolička crkva. Istaknuo je to i veliki francuski rabin razumno zaključivši kako to ne može biti način borbe protiv nepravedne diskriminacije homoseksualaca, budući da se njihova prava mogu i moraju jamčiti drugim sredstvima", rekao je.

"Ukratko, mora se zaštititi takvo gledanje na međuljudske odnose kojim se javno priznaje da je monogamni brak muškarca i žene civilizacijsko postignuće", ocijenio je glasnogovornik Svete Stolice.

"U protivnom, zašto ne razmišljati i o sporazumnoj poligamiji, pa i o poliandriji, da ne bi bilo diskriminacije?", upitao se otac Lombardi.

Vatikanski dnevnik l'Osservatore Romano pozvao je u petak da se provede dodatna rasprava zbog antropološke revolucije koju nagoviješta zakon o istospolnom braku u kojemu će se moći usvajati djeca.

Katolička crkva ali i druge vjerske zajednice - protestanti, muslimani, židovi - obrazlažu svoju protimbu reformi socijalističke vlade antropološkim razlozima. Crkva drži da se o dobrobiti djeteta ne vodi dovoljno računa u tim prijedlozima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

francuska, crkva, vatikan, gay, lgtb