Tvrtke

OČAJ: Prosvjed nezadovoljnih radnika Konstruktora: 'Žderiću, lopove', 'Dajte nam plaće'

"Tražimo ono što smo pošteno zaradili. Ništa više od toga", rekao je Lovrić dodajući kako su zbog kršenja radničkih prava radnici podnijeli kaznenu prijavu protiv čelnika Konstruktora.

Piše: PolitikaPlus

Više od dvjesto radnika Konstruktora od jutros prosvjeduje pred upravnom zgradom te tvrtke u Splitu zbog neisplate šest plaća.

To je u posljednjih petnaestak dana drugi prosvjed radnika pred upravnom zgradom tvrtke, a radnici prosvjeduju zbog neisplate šest plaća, regresa, otpremnina i doprinosa za zadnje dvije godine.

Radnicima se još nije javio nitko iz uprave tvrtke, unatoč prosvjedima i desetodnevnom štrajku na gradilištima Konstruktora u cijeloj Hrvatskoj, kaže radnik te građevinske tvrtke Ivan Lovrić.

"Tražimo ono što smo pošteno zaradili. Ništa više od toga", rekao je Lovrić dodajući kako su zbog kršenja radničkih prava radnici podnijeli kaznenu prijavu protiv čelnika Konstruktora.

Prosvjed organizira Sindikat graditeljstva Hrvatske u koji su radnici počeli prelaziti jer ih je, kako tvrde, Nezavisni sindikat Konstruktora izigrao.

Povjerenik Sindikata graditeljstva Hrvatske Ivica Blažević kaže kako nitko od čelništva tvrtke s njima nije razgovarao.

Prema najavama, prosvjed će trajati do 12 sati, a među prosvjednicima je i pedesetak radnika Kontruktora koji su rano jutros stigli iz Sinja.

Ogorčeni radnici pred upravnom zgradom tvrtke uzvicima poručuju: "Dajte nam plaće", "Doli uprava", "Žderiću lopove", Zatvorite lopove", a radnicima su podršku došli dati i sindikalisti Dalmacijavina i Montera.

Čelnik Konstruktora Željko Žderić nije se javljao na mobitel kako bi prosvjednici čuli njegov komentar, a neslužbeno se doznaje da je na putu.

Konstruktor ima oko 1200 radnika, od čega je dio njih na čekanju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

konstruktor, radnici