A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kina-kongres-kp-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

'Pobjedonosno' završen 18. kongres Komunističke partije Kine | Politika+
Svijet

KINA: 'Pobjedonosno' završen 18. kongres Komunističke partije Kine

Središnji odbor, trebao bi u četvrtak sadašnjeg zamjenika predsjednika Xi Jingpinga proglasiti prvim čovjekom KP Kine

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Komunistička partija Kine završila je u srijedu 18. kongres nakon što je izabrala središnji odbor koji će u četvrtak imenovati nove čelnike Kine na najmanje pet godina, izjavio je predsjednik Hu Jintao.

"Objavljujem da je 18. kongres kineske Komunističke stranke završen pobjedonosno", izjavio je Hu Jintao u zaključnom govoru u Velikoj palači naroda, na Trgu Tiananmen u Pekingu. Delegati su potom, sukladno tradiciji, ustali i otpjevali "Internacionalu".

Središnji odbor, tijelo od približno 200 visokih dužnosnika, trebao bi u četvrtak sadašnjeg zamjenika predsjednika Xi Jingpinga proglasiti prvim čovjekom KP Kine te imenovati druge dužnosnike koji će voditi zemlju.

U ožujku iduće godine Xi će na dužnosti šefa države naslijediti Hua Jintaoa, koji nije izabran u središnji odbor.

Nakon jednotjednog zasjedanja, više od 2.200 delagata odobrilo je sastav središnjeg odbora, u kojem 200 visokih dužnosnika predstavlja više od 82 milijuna članova stranke.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Xi Jingping, Hu Jintao, komunistička partija, kina