Hrvatska

PROMJENE: Vesna Pusić postaje potpredsjednica Vlade, a Ivan Vrdoljak ministar gospodarstva

Premijer Milanović danas je kazao kako odlaskom Čačića neće doći do velikih rotacija unutar Vlade , te da će sve promjene biti poznate ovog tjedna.

Piše: Ivan Klarić

Kako PolitikaPlus doznaje iz dobro obavještenog izvora u Vladi, nova potpredsjednica Vlade postat će aktualna ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, dok će sektor gospodarstva preuzeti dosadašnji ministar graditeljstva, također HNS-ovac, Ivan Vrdoljak. Tko bi u tom slučaj bio imenovan na njegovo sadašnje mjesto u ovom trenutku nije poznato

 

Da će nasljednici Radimira Čačića na ova dva vrlo važna mjesta u Vladi biti poznata imena te da neće biti neki ozbiljnih promjena u Vladi danas je nakon ostavke Čačića kazao i predsjednik Vlade Zoran Milanović.

 

- Odlaskom Čačića neće doći do velikih rotacija unutar Vlade, a sve promjene bit će poznate ovog tjedna, kazao je Milanović.

 

U deset mjeseci mandata Milanovićeve Vlade ovo je već treća rekonstrukcija njegova kabineta.

 

Zbog bolesti otišao je ministar prometa Zlatko Komadina, zbog afere mail ostavku je podnijela Mirela Holy, ministrica zaštite okoliša, a sada je zbog odlaska u zatvor na ostavku primoran potpredsjednik Radimir Čačić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ostavka, zoran milanović, vlada, ivan vrdoljak, vesna pusić