Hrvatska

HNS: Čačić nije dao ostavku na mjesto predsjednika HNS-a: Na moje mjesto u Vladi dolaze Pusić i Vrdoljak

U ožujku se bira predsjednik.

Piše: Vanja Deželić

Hrvatska narodna stranka je održala konferenciju za medije, na kojoj je glavna tema Radimir Čačić i budućnost stranke u ovim teškim trenucima.

 

ČAČIĆ: Sabor stranke će biti krajem ožujka i tad ću predati ostavku na mjesto predsjednika stranke

- Prije sat vremena završili smo sa sastankom Predsjedništva stranke. Donijeli smo odluke o kadrovskim pitanjima u Vladi i stranačkim stavovima o vremenima koja su pred nama. Na mjesto prve potpredsjednice ide Vesna Pusić i poziciju koordinatorice za vanjsku i europsku politiku. Na mjesto ministra gospodarstva će Ivan Vrdoljak, a na njegovo mjesto Ana Mrak Taritaš - rekao je Radimir Čačić.

 

Naglasio je da o pravnim pitanjima ne želi govoriti, pa tako ni o trenutku kad bi mogao u zatvor i hoće li to biti u Hrvatskoj, ali o stranačkima je govorio.

 

- Sabor stranke će biti krajem ožujka i tad ću predati ostavku na mjesto predsjednika stranke - kazao je.

 

 

Statut dopušta da ostavku ne daje u ovom trenutku jer nije počinio djelo koje se može okarakterizirati kao nečasno i do Sabora stranke ne želi uzurpirati stranku.

 

- Na Saboru stranke će članovi odlučiti o nove predsjedniku i neposredno prije Sabora ću predati ostavku na mjesto predsjednika.

 

Ivan Vrdoljak je pak naglasio da je spreman za novu ulogu jer je već navikao na vođenje timova, baš kao i Vesna Pusić, čije iskustvo sigurno mnogo znači u ovim trenucima.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vesna pusić, radimir čačić, HNS