A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/oluja-oslobodjenje-knina-cb-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Documenta: Zočini u Oluji ne smiju ostati tragedija bez epiloga | Politika+
Crna kronika

REAKCIJE: Documenta: Zočini u Oluji ne smiju ostati tragedija bez epiloga

'Na redu hrvatsko pravosuđe u pogledu procesuiranja počinjenih ratnih zločina tijekom i nakon vojno-redarstvene akcije Oluja i hrvatska vlada u pogledu obeštećenja civilnih žrtava rata..'

Piše: p/h

Nevladina organizacija Documenta ustvrdila je danas u povodu oslobađajuće presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču da se, kada su u pitanju obitelji žrtava, ne smije dopustiti da zločini počinjeni u vojno-redarstvenoj akciji Oluja ostanu tragedija bez epiloga.

Za vrijeme akcije Oluja deseci civila su ubijeni, tisuće kuća i ostalih objekata je spaljeno dok gotovo polovica izbjeglica čeka na povratak u područja s kojih su otišli, rekao je Hini medijski koordinator Documente Eugen Jakovčić.

Dodao je da bez obzira na oslobađajuću hašku presudu Gotovini i Markaču, obitelji žrtava ističu da im to neće vratiti članove njihovih obitelji.

Za njihove tragedije i mnogih drugih moraju odgovarati počinitelji, bez obzira na kojoj su strani ratovali i u čije su ime zločini počinjeni, zaključio je Jakovčić.

Ustvrdio je da su na redu hrvatsko pravosuđe u pogledu procesuiranja počinjenih ratnih zločina tijekom i nakon vojno-redarstvene akcije Oluja i hrvatska vlada u pogledu obeštećenja civilnih žrtava rata.

Documenta još jednom ponavlja, kazao je Jakovčić, da još nitko pred hrvatskim pravosuđem od počinitelja zločina tijekom Oluje nije pravomoćno osuđen.

General Ante Gotovina i general Mladen Markač oslobođeni su točaka optužnice i puštaju se trenutačno na slobodu, objavio je u petak sudac Theodore Meron u sudnici Haškog suda.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HAAG, RATNI ZLOČINI, OLUJA, ANTE GOTOVINA, EUGEN JAKOVČIĆ, DOCUMENTA, ICTY