Crna kronika

VIDEO: Pao mi je kamen sa srca kad sam čuo da su generali oslobođeni!

'Prema onima o koje se ogriješila, Hrvatska će svoj dug ispuniti, a Markaču i Gotovini hvala što su za Hrvatsku ovoliko izdržali.'

Piše: p/h

Pao mi je kamen sa srca, a to je vjerojatno zato što svi zajedno imamo srca, komentirao je danas premijer Zoran Milanović pravomoćnu oslobađajuću presudu generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču pred Haškim sudom.

“Prema onima o koje se ogriješila, Hrvatska će svoj dug ispuniti, a Markaču i Gotovini hvala što su za Hrvatsku ovoliko izdržali”

Milanović je, na konferenciji za novinare u Vladi, podsjetio da je riječ o procesu koji je trajao 17 godina te ocijenio da je današnja presuda važna za dvojicu generala i njihove obitelji, ali i za Hrvatsku.

Ocijenio je da je proces bio težak i bez presedana, ali da je u njemu bilo i dosta politike, a činjenicu da je sudsko vijeće odluku donijelo tankom većinom protumačio je kao dokaz da je “tanka crta između uspjeha i neuspjeha, istine i neistine, pravde i, za nas, nepravde”.

“Očito je da su ovo dvojica nedužnih ljudi”, rekao je Milanović te istaknuo da to ne znači da rat nije bio krvav i da nije bilo pogrešaka, ali za njih je, kaže, odgovorna država, a ne Markač i Gotovina.

“Prema onima o koje se ogriješila, Hrvatska će svoj dug ispuniti, a Markaču i Gotovini hvala što su za Hrvatsku ovoliko izdržali”, zaključio je premijer.

Potvrdio je da Vlada žurno u Haag šalje zrakoplov po dvojicu oslobođenih generala, u kojem će biti ministri obrane i branitelja Ante Kotromanović I Predrag Matić i vjerojatno netko iz obitelji generala.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZORAN MILANOVIĆ, ANTE GOTOVINA, RATNI ZLOČINI, HAAG