Crna kronika

UPOZORAVA: Pupovac: Ostaje pitanje tko je odgovoran za ubojstva i progon

'Ono što je dobro za generale Markača i Gotovinu sasvim sigurno nije dobro za žrtve i nastavak obnove pomirenja u regiji..'

Piše: PolitikaPlus

Potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac smatra kako ono što je dobro za generale Markača i Gotovinu nije dobro za žrtve i nastavak obnove pomirenja u regiji.

Nakon ove presude koja je dobra za generale ostaje pitanje tko je odgovoran za ubojstva, progon, uništenje i paljenje kuća, jer do sada za to još nitko nije odgovarao

"Ono što je dobro za generale Markača i Gotovinu sasvim sigurno nije dobro za žrtve i nastavak obnove pomirenja u regiji. Nakon ove presude koja je dobra za generale ostaje pitanje tko je odgovoran za ubojstva, progon, uništenje i paljenje kuća, jer do sada za to još nitko nije odgovarao", rekao je nakon oslobađajuće presude hrvatskim generalima potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac.

Oslobađajuću presudu Žalbenog vijeća Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču komentirao je i predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora (HHO) Ivan Zvonimir Čičak ocijenivši kako je sud utvrdio da su počinjeni zločini, ali da nema dokaza da generali njih odgovorni.

Čičak je rekao kako je osobno očekivao smanjenje kazne za nekoliko godina, ali ne i oslobađajuću presudu, izrazivši zadovoljstvo takvom odlukom Žalbenog vijeća koju smatra iznenađujućom. Pad teze o udruženom zločinačkom pothvatu mogao se očekivati nakon pada teze o prekomjernoj uporabi topništva, dodao je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

oluja, milorad pupovac, haag