A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/ante-got-mlad-markac-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

REAKCIJE Čačić, Mladi Jastreb, Vinković: Nismo ni svjesni koliko je ovo velika stvar! | Politika+
Hrvatska

ODUŠEVLJENJE: REAKCIJE Čačić, Mladi Jastreb, Vinković: Nismo ni svjesni koliko je ovo velika stvar!

'Ovo je velik dan za Hrvatsku i dokaz da nismo zločinci.'

Piše: Branko Čović, Vanja Deželić

Hašku presudu generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču cijela je Hrvatska dočekala s oduševljenjem, a posebno je razdragano bilo na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, gdje je mnoštvo branitelja pjesmom, suzama radosnicama i usklicima proslavila odluku. Oglasili su se predstavnici branitelja, političari i mnoge javne osobe.

MLADI JASTREB: Sretan sam i ponosan, ovo je velik dan za Hrvatsku i dokaz da nismo zločinci, da smo vodili obrambeni rat. Ne mogu još uvijek vjerovati, nisam se ovome nadao i mislim da još nitko od nas nije svjestan koliko nam ovo svima znači

- Sretan sam i ponosan, ovo je velik dan za Hrvatsku i dokaz da nismo zločinci, da smo vodili obrambeni rat. Ne mogu još uvijek vjerovati, nisam se ovome nadao i mislim da još nitko od nas nije svjestan koliko nam ovo svima znači. Ovo što su prošli generali je grijeh prošlih Vlada, propusta koji se događaju od 1991. Od Manolićeve komisije pa do dana današnjeg. To je nevjerovanje u domovinu, branitelje i narod. Političke elite moraju odgovarati za to - rekao je Branko Borković, poznatiji kao Mladi Jastreb.

U suzama su presudu komentirali zastupnici HDSSB-a Damir Burić i Zoran Vinković.

- Ovo je divno, nevjerojatno, sretan sam kao malo dijete! Ali ovo se nije ni trebalo dogoditi, no što je tu je, glavno da sad generaliidu kućama, slobodni i uzdignute glave - kazao je Vinković.

Konferencije za medije dali su premijer Zoran Milanović i HNS. Premijer je pozdravio presudu, ponovio da je znao da su generali nevini i da će im se Hrvatska odužiti. Radimir Čačić, koji ovih dana prolazi teške trenutke, ovo je doživio kao nešto lijepo.

- Pokazalo se ispravno ono što sam i mislio, a to je da akcija Oluja nema veze sa zločinom. Legitimna je i to su prepoznali u Haagu. Treba naglasiti i da je ovo velika stvar za Republiku Hrvatsku i branitelje, kao i one koji će pisati povijest - kazao je Radimir Čačić.

General Ivan Čermak ustvrdio je također da je oslobađajuća presuda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču velika stvar za njegove prijatelje i za Hrvatsku.

"Konačno je pobijedila pravda i konačno su se prihvatile činjenice i argumenti bez utjecaja politike", rekao je u telefonskoj izjavi za Hinu Čermak, koji je pred Haškim sudom bio optužen zajedno s Gotovinom i Markačom za ratni zločin ali je oslobođen još u prvom stupnju, lani u travnju.

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mladen markač, ante gotovina, mladi jastreb, branko borković