A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/ante-gotovina-oslobodjenje-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sarajevsko Oslobođenje o presudi: Hrvatska je drugi put oslobođena! | Politika+
Crna kronika

BIH MEDIJI: Sarajevsko Oslobođenje o presudi: Hrvatska je drugi put oslobođena!

"Hrvatska slavi, Srbija u šoku", naslov je kojega je izabrao "Dnevni avaz" također uz forografiju sa slavlja na zagrebačkom središnjem trgu.

Piše: PolitikaPlus

Oslobađajuća presuda za hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača vijest je koja je u subotu zaslužila mjesto na naslovnicama svih važnijih dnevnih listova u Bosni i Hercegovini.

"Hrvatska je drugi put oslobođena", naslov je kojim je sarajevsko "Oslobođenje" propratilo veliku fotografiju s proslave na Trgu bana Jelačića.

Isti list na udarne stranice u subotnjem izdanju popunio je kronologijom cijelog slučaja te brojnim reagiranjima koja su uslijedila, kako u Hrvatskoj tako i u regiji.

"Oslobođenje" ističe riječi hrvatskog predsjednika Ive Josipovića koji je kazao kako je presuda pravedna satisfakcija za sve žrtve kojima će se Hrvatska u nedjelju pokoloniti u Vukovaru.

"Hrvatska slavi, Srbija u šoku", naslov je kojega je izabrao "Dnevni avaz" također uz forografiju sa slavlja na zagrebačkom središnjem trgu.

Uz brojna reagiranja list donosi i vlastiti komentar ukazujući na to kolike su razlike u reakcijama na presudu.

"Reakcije na presudu pokazuju kako je pred regijom dug proces pomirenja i političkog odrastanja", piše komentator "Avaza", ističući kako je slučaj Gotovine i Markača dokaz da je pravda spora ali dostižna.

Banjalučke "Nezavisne novine" i "Glas Srpske" vijest o oslobađajućoj presudi hrvatskim generalima također donose na prvim stranicama, ali su njihovi napisi propraćeni brojnim negativnim komentarima i reagiranjima političara i predstavnika različitih udruga iz Republike Srpske i Srbije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ante gotovina, mediji, bih, mladen markač