A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gaza-eksplozija-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nastavljaju se izraelski zračni napadi na Gazu, Fabius pokušava posredovati | Politika+
Hrvatska

PALESTINA: Nastavljaju se izraelski zračni napadi na Gazu, Fabius pokušava posredovati

Jedno 18-mjesečno dijete je ubijeno, a dvojica njegove braće u dobi od 4 i 5 godina teško su ranjena u izraelskom zračnom napadu

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Nastavljaju se izraelski zračni napadi na Gazu u kojima među žrtvama ima i djece, javili su u nedjelju palestinski medicinski izvori. Jedno 18-mjesečno dijete je ubijeno, a dvojica njegove braće u dobi od 4 i 5 godina teško su ranjena u izraelskom zračnom napadu na središte Pojasa Gaze.

Nakon stanke u raketnoj paljbi od subote navečer, izraelska vojska je navela da su dvije rakete ispaljene u nedjelju ujutro na Izrael.

Dva Palestinca ubijena su u nedjelju rano ujutro tijekom napada na sjever Pojasa Gaze i još osam je ranjeno u napadu na policijsku postaju na istoku Gaze, dodaju isti izvori.

Nakon stanke u raketnoj paljbi od subote navečer, izraelska vojska je navela da su dvije rakete ispaljene u nedjelju ujutro na Izrael, pri čemu nije bilo ranjenih niti je počinjena materijalna šteta.

U dvjema medijskim kućama u središtu Gaze ranjeno je najmanje osam novinara u nedjelju ujutro. U napadu izraelskih zrakoplova na ured TV postaje Al-Kuds ranjeno je najmanje šest novinara, rekao je glasnogovornik službi pomoći Gaze. Jedan od novinara je izgubio nogu, rekli su liječnici.

Novinari su evakuirani nakon prvog zračnog napada, nakon kojeg su uslijedila još dva.

TV postaju Al-Kuds smatraju bliskom islamističkom pokretu Hamas, koji upeavlja Gazom.

U drugom zračnom napadu na obližnju zgradu televizije Al-Aksa ranjena su dva novinara. Na sjeveru Pojasa Gaze su u dva odvojena zračna napada na kuće ubijena su dvojica Palestinaca. Agencija France presse dodaje da je izraelska mornarica tijekom noći intenzivno bombardirala Gazu. U subotu je poginulo 16 stanovnika Gaze, čime je broj palestinskih žrtava od početka izraelske vojne operacije u srijedu narastao na 48.

Francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius krenuo je u nedjelju ujutro iz Pariza u Izrael kako bi pozvao strane na prekid sukoba i predložio francusku pomoć u postizanju trenutačnog prekida vatre, naveo je njegov ured.

Ministar će se sastati s izraelskim vlastima i predsjednikom palestinske samouprave Mahmudom Abasom, precizira njegovo ministarstvo u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Laurent Fabius, palestina, izrael, gaza