Hrvatska

ZADOVOLJNA: Jadranka Kosor: Napravljen je velik korak u borbi s kriminalom i korupcijom!

'Kao predsjednica vlade sam otvarala prostor za borbu protiv kriminala.'

Piše: PolitikaPlus

Bude li presuda Ivi Sanaderu potvrđena kao pravomoćna, to će značiti veliki korak u borbi protiv korupcije i kriminala, izjavila je Jadranka Kosor, HDZ-ova zastupnica i Sanaderova nasljednica na čelu HDZ-a i hrvatske vlade.

"Budući da se radi o nepravomoćnoj presudi, dakako da je ne mogu komentirati jer me na to obvezuju zakoni i Ustav, ali ono što u ovom trenutku mogu reći je da će, ako ova presuda bude potvrđena i konačna, to značiti veliki korak u borbi protiv korupcije i kriminala općenito u Hrvatskoj", izjavila je Kosor novinarima u Hrvatskom saboru.

Ono što u ovom trenutku mogu reći je da će, ako ova presuda bude potvrđena i konačna, to značiti veliki korak u borbi protiv korupcije i kriminala općenito u Hrvatskoj

Zamoljena za komentar nepravomoćne presude Sanaderu kojom je osuđen na deset godina zatvora, Kosor je odbacila Sanaderove optužbe da je stajala iza montiranog procesa protiv njega.

"Iako me je on prozivao da sam sudjelovala u ovom postupku protiv njega, moram reći da sam kao predsjednica vlade široko otvarala politički prostor za borbu protiv korupcije i kriminala", poručila je.

Naglasila je kako je svoj posao predsjednice vlade i HDZ-a radila na način da se ojača zakonodavni okvir, sukladno načelu nulte tolerancije prema bilo kojem i bilo čijem obliku korupcije, te da nitko nije zaštićen bez obzira na ime, prezime i funkciju.

Potvrdno je odgovorila na novinarski upit otvara li presuda mogućnost za promjenu snaga u dioničarskom ugovoru između Ine i MOL-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ina, ivo sanader, jadranka kosor, mol, presuda