A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivo-sanader-bmw-001.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ivo Sanader je odveden u Remetinec, gdje će i dočekati pravomoćnost presude | Politika+
Hrvatska

VIDEO: Ivo Sanader je odveden u Remetinec, gdje će i dočekati pravomoćnost presude

U pratnji policijskih vozila i motocikala Sanader je odveden sa stražnjeg ulaza suda na Zrinjevcu te je ubrzo stigao u Remetinec.

Piše: PolitikaPlus

Bivši premijer Ivo Sanader odveden je u zatvor u Remetincu, nekoliko minuta nakon čitanja nepravomoćne presude kojom je u slučajevima Hypo i Ina-Mol osuđen na deset godina zatvora.

U pratnji policijskih vozila i motocikala Sanader je odveden sa stražnjeg ulaza suda na Zrinjevcu te je ubrzo stigao u Remetinec.

Prilikom odlaska kolone vozila u blizini suda nalazila se manja skupina građana koja je uz jedan uvredljiv transparent povikala kako je "svaka kazna za Sanadera preblaga".

Budući je osuđen na kaznu veću od pet godina odmah mu je po sili zakona određen istražni zatvor, što znači da će pravomoćnost odluke čekati iza rešetaka. Sanader je već bio u Remetincu, nakon što su ga lani austrijske vlasti izručile Hrvatskoj.

Sa slobode se branio nakon što je dao jamčevinu u vrijednosti 12,6 milijuna kuna, što je najveća jamčevina u povijesti hrvatskog pravosuđa.

Sanader ima pravo žalbe o kojoj odlučuje Vrhovni sud.

USKOK je za njega tražio 15 godina zatvora, a zagrebački Županijski sud ga je osudio na jedinstvenu kaznu od deset godina. Za primanje provizije u slučaju Hypo dobio je tri i pol godine, a za primanje mita u slučaju Hypo i Ina-Mol sedam i pol godina. Uz zatvorsku kaznu dosuđeno je da mora vratiti novac nezakonito pribavljen u tim aferama.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mol, ivo sanader, ina