A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/ante-gotovina-haag-nakon-citanja-presude-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Davor Gjenero: Nema te političke funkcije zbog koje bi Gotovina riskirao sve ovo što je postigao! | Politika+
Hrvatska

MODERAN I ODMJEREN: Davor Gjenero: Nema te političke funkcije zbog koje bi Gotovina riskirao sve ovo što je postigao!

'Svojim izjavama Gotovina je cijelo društvo pomaknuo prema centru.'

Piše: Ivan Klarić

U samo tri javna istupa general Ante Gotovina 'kupio' je simpatije cijele Hrvatske. Na sam dan dočeka, nakon pozitivne haške presude, pred sto tisuća ljudi na zagrebačkom Trgu odaslao je vrlo snažne poruke.

 

- Sretni smo što smo s vama večeras svi zajedno. Ovo je naša zajednička pobjeda, Bila je oluja u ratu, ovo je pravna oluja. Pobijedili smo. Ovo je točka na i. Rat pripada prošlosti. Okrenimo se svi zajedno budućnosti - rekao je Ante Gotovina i zadobio simpatije cijele Hrvatske.

 

Nedugo nakon toga, u intervjuu srpskom Kuriru Gotovina je pozvao sve izbjegle Srbe da se vrate u Hrvatsku.

 

-  To je stvarnost, ovo je i njihova kuća, oni treba da budu u svojoj kući ako to žele. To je jasno. Pa, nije ovo moje više nego što je njihovo. One koji se žele vratiti, koji imaju kuće ovde, ne treba ja da pozivam. Oni treba da dođu, poručio je Gotovina.

 

DAVOR GJENERO: Gotovina se frapantno promijenio nabolje. Otkako je stigao u Hrvatsku on šalje vrlo snažne i moderne poruke. Očito je radio na sebi sve ove godine. Sve što govori i radi vrlo je odmjereno. O svemu je očito razmislio, zaštitio je do kraja svoju obitelj. Ovo čega smo svjedoci zadnjih dana je na razini PR-a iz američkig predsjedničkih izbora.

Na velikom slavlju povodom njegova dolaska u Pakoštane, general Gotovina pozdravio je prisutne zahvalom na kršćanskoj ljubavi koju mu pružaju zadnjih dana, ali i koju su mu pružali svo vrijeme. Potom je istaknuo kako tu ljubav treba dijeliti dalje, posebno onim ugroženima i najslabijima.

 

Politički analitičar Davor Gjenero ističe da su njegove poruke prejake i značajne da bi ih se moglo nazvati političkim početkom.

 

- Gotovina se frapantno promijenio nabolje. Otkako je stigao u Hrvatsku on šalje vrlo snažne i moderne poruke. Očito je radio na sebi sve ove godine. Sve što govori i radi vrlo je odmjereno. O svemu je očito razmislio, zaštitio je do kraja svoju obitelj. Ovo čega smo svjedoci zadnjih dana je na razini PR-a iz američkig predsjedničkih izbora, kaže Gjenero i dodaje.

 

- Ne postoji politička funkcija u Hrvatskoj zbog koje bi Ante Gotovina riskirao sve ovo što je postigao i ostvario. Jedino u obzir dolazi funckija predsjednika, ali nemojmo se zavaravati. Na mjestu predsjednika imamo čovjeka koji dobro radi svoj posao i koji uživa veliku podršku građana, a i koji se sigurno namjerava ponovno kandidrati. No, nikada se ne zna što budućnost nosi pa tako ne možemo predvidjeti hoće li se Gotovina za desetak godina ipak odlučiti ući u utrku za predsjednika, ističe Gjenero.

 

Naš sugovotnik dakle jasno kaže da ne vjeruje u politički angažman Ante Gotovina, ali ističe da je nekakav društveni angažman generala moguć.

 

- Mislim da će on društveno biti aktivan, da će oko sebe okupiti istomišljenika i da će nuditi neka rješenja, ali i slati ovako snažne poruke poput ovih prethodnih dana. Moram priznati da nisam očekivao ovakve izjave. On je svojim izjavama u kojima je pozvao na pogled u budućnost i stao u zaštitu manjina postupio kao liberal, a ne konzervativac, pohvalno će Gjenero dodajući da će nakon ovih istupa Gotovine i HDZ-u biti lakše biti umjeren.

 

- Svojim izjavama Gotovina je cijelo društvo pomaknuo prema centru, naposljetku će Gjenero.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ante gotovina, davor gjenero