Igor Flak

KOLUMNA IGORA FLAKA: Hrvati su centrirali loptu Gotovini, a on se izmaknuo, nije zabio Srbima gol u rašlje!

Sportske muke po Gotovini: Blatter i Platini sigurno neće zapljeskati Štimcu i Šukeru.

FOTO: Arhiv
Piše: Igor Flak

Je li Mario Mandžukić bolji kao desničar ili ljevičar - pitah kolegu na kavi, dok čelnici nogometnog saveza Njemačke istražuju što je to zapravo Mario Mandžukić želio poručiti kada je slavio pogodak proteklog vikenda? Je li pozdravljao Hitlera, hrvatske generale ili koga vraga, dumaju ti njemački istražitelji.

Po sve te desničare i velike Hrvate najveći se zajeb dogodio kada je progovorio Ante Gotovina. Nije imao u ruci zolju niti ručne bombe, niti crven-bijeli-plavi traku oko glave. Ne znam tko ga je brifirao, tko ga priprema za političku karijeru, ali je mirnim, staloženim i odmjerenim glasom pozvao Srbe iz njihove zamišljene Krajine da se vrate.

- Ma kakvo je to pitanje, pa golove zabija desnom nogu, desnom rukom salutira našim generalima Gotovini i Markaču! - uzvratio je prijatelj, kojeg je moje pitanje zapravo iznenadilo, pa je odmah postavio protupitanjem?

- A zbog čega bi bio ljevičar?

Pa, ne znam, pozdravio je Gotovinu i Markača, dakle iskazao je svoje domoljublje, ako je domoljub, onda je valjda kvragu desničar. Hm, a možda je ipak ljevičar, jer njemačko pravosuđe sad istražuje da je u tom pozdravu bilo i nacističkog pozdrava.

- Kakve pak nacizam ima veze s ljevicom? - uzrujao se kolega. Pa ti uopće ne poznaješ povijest, žestio se. Nema veze, nacizam se rodio na ljevici, a umro kao ekstremna desnica, drvim ja po svom. I kada smo kod Marija Mandžukića, bez dvojbe najboljeg hrvatskog nogometaša u 2012. godini, njegov najbolji potez ove sezone je trenutak kada je bio iznimno angažiran u humanitarnoj akciji donacije financijskih sredstava za pomoć maloj Zadranki Stephani. 

Naravno, svi svjetski mediji su izvjestili o oslobađajućoj presudi generalima Gotovini i Markaču, nisu propustili naglasiti da je to pobjeda Hrvatske. Brže bolje svoje su ime na svoj način u taj trijumfalizam željeli ugradili Igor Štimac koji je pogazio sva načela Fife i Uefe, poželivši zapaliti požar izjavom da će Gotovina i Markač izvesti početni udarac na utakmici Hrvatske i Srbije. Odmah se cijelom svijetu morao ispričavati njegov nadređeni predsjednik HNS-a Davor Šuker, koji se svojedobno, prvo u Madridu otišao posjetiti 'Grobnicu od zlata'.


Blatter i Platini sigurno neće zapljeskati dvojcu vatrenih.

Cedevitin košarkaš Marko Tomas je umjesto treninga, koji mu je potreban, jer još uvijek nije potpuno spreman nakon oporavka od operacije koljena, odlučio je ljutu travu oralno staviti na ljutu ranu. I cijeli dan slaviti povratak generala.

Mario Mandžukić vrlo brzo se zakoprcao u laži. Prvo je želio biti frajer, kada se Nijemcima to nije dopalo, najprije je demantirao, pa potom priznao da je to bila njegova manifestacija veselja i sreće što su Ante i Mladen slobodni ljudi.

Zamislite tek što se dogodilo našem rukometašu Peri Metličiću. 'Zbog njega i Gotovine' netko je iz rukometnog kluba Partizan ukrao torbu s dresovima Montpelliera, pa je delegat EHF-a odlučio da Francuzi odigraju utakmicu rukometne Lige prvaka u rezervnoj Partizanovoj garnituri. Dobro, no zahtijevalo je to dodatnu operaciju. Naime, Pero je tražio bjesomučno hansaplast kako bi mogao prekriti malu srbijansku zastavu na dresu. Nije bilo izolir trake koja bi mogla prekriti veliki grb Partizana. Razmišlajo je Pero i da ne igra utakmicu, ali gazda bi ga tada kaznio, izgubio bi koju tisuću eura. Kvragu, rekao je, i taj grb, zastavu, sam prekrio, a lova će ostati. Na kraju se ovim desničarima pridružio i gore spomenuti Mario Mandžukić, koji se vrlo brzo zakoprcao u laži. Prvo je želio biti frajer, kada se Nijemcima to nije dopalo, najprije je demantirao, pa potom priznao da je to bila njegova manifestacija veselja i sreće što su Ante i Mladen slobodni ljudi.

Po sve te desničare i velike Hrvate najveći se zajeb dogodio kada je progovorio Ante Gotovina. Nije imao u ruci zolju niti ručne bombe, niti crven-bijeli-plavi traku oko glave. Ne znam tko ga je brifirao, tko ga priprema za političku karijeru, ali je mirnim, staloženim i odmjerenim glasom pozvao Srbe iz njihove zamišljene Krajine da se vrate. Hrvatski sportaši su brže bolje željeli centrirati loptu na volej Anti Gotovini. No, kvragu, on tu loptu nije zakucao Srbima u rašlje.

- Ej, a jesi li ti siguran da je pravi Gotovina izašao na slobodu? - mrljao je kolega u bradu.