A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/palestina-bombasi-samoubojice-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

London poziva SAD na odlučujuću ulogu na Bliskom Istoku | Politika+
Svijet

APEL: London poziva SAD na odlučujuću ulogu na Bliskom Istoku

'Očekujemo od Sjedinjenih Država da sljedećih mjeseci odigraju odlučujuću ulogu u izraelsko-palestinskom sukobu.'

Piše: PolitikaPlus

Britanski ministar vanjskih poslova William Hague pozvao je u nedjelju Sjedinjene Države da preuzmu odlučujuću ulogu u pokretanju izraelsko-palestinskog mirovnog procesa.

"Vrijeme je za veliki korak u mirovnom procesu na Bliskom Istoku", rekao je Hague na BBC-ju.

"Nakon ponovnog izbora američkog predsjednika Baracka Obame očekujemo od Sjedinjenih Država da sljedećih mjeseci odigraju odlučujuću ulogu u izraelsko-palestinskom sukobu", dodao je i ocijenio da Washington kod Izraela ima moć ključnog pokretača.

"Arapske i europske zemlje trebale bi aktivno podržati nastavak pregovora", nastavio je Hague i upozorio da se radi možda o posljednjoj prilici za postizanje rješenja koje uključuje osnivanje dviju država.

Izrael i palestinski Hamas su u srijedu potpisali primirje, čime je okončano tjedan dana oružanog sukoba u kojem je poginulo 166 Palestinaca, uglavnom civila i šest Izraelaca, četiri civila i dvojica vojnika.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

william hague, izrael, palestina