A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/predator-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Bespilotna letjelica u Pakistanu usmrtila zapovjednika al-Kaide Abu Zaida | Politika+
Hrvatska

LIKVIDACIJA: Bespilotna letjelica u Pakistanu usmrtila zapovjednika al-Kaide Abu Zaida

Zaid je u lipnju zamijenio Abua al-Libija nakon što je i on ubijen u napadu američke bespilotne letjelice.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Pakistanski plemenski izvori kazali su u subotu da je u napadu američke bespilotne letjelice ubijen visoki zapovjednik al-Kaide, što je još jedan udarac za militantnu islamističku skupinu koja je ranije bila meta brojnih sličnih američkih napada.

Zapovjednik Abu Zaid i još deset boraca ubijeni su u napadu bespilotne letjelice na njihovo skrovište u pokrajini Sjevernom Vaziristanu, rekli su izvori. Abu Zaid je tek nekoliko dana prije napada došao u to sklonište u pokrajini koja graniči s Afganistanom, dodali su izvori.

Pakistanski obavještajni dužnosnici kazali su da znaju za taj napad, koji se dogodio u četvrtak, ali nisu mogli potvrditi i identitet ubijenih boraca al-Kaide.

Zaid je u lipnju zamijenio Abua al-Libija na mjestu jednog od najutjecajnijih zapovjednika al-Kaide, nakon što je i al-Libi ubijen u napadu američke bespilotne letjelice.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

AL KAIDA, AL QAEDA, BESPILOTNE LETJELICE, ABU AL LIBI, ABU ZAID, TERORIZAM