A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/newtown-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Pokolj u Newtownu: Sva ubijena djeca bila su u dobi od šest do sedam godina | Politika+
Svijet

27 UBIJENIH: Pokolj u Newtownu: Sva ubijena djeca bila su u dobi od šest do sedam godina

Adam Lanza ubio je dvadesetero djece i sedam odraslih u školi Sandy Hook.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Sva djeca ubijena u krvavom pohodu Adama Lanze na školu u Newtownu bila su u dobi od šest do sedam godina, vidljivo je iz popisa žrtava koji su američke vlasti objavile u subotu navečer.

Adam Lanza ubio je dvadesetero djece i sedam odraslih u školi Sandy Hook. Prije nego što je krenuo u svoj sumanuti krvavi pohod ubio je svoju majku u njihovoj kući.

Najmlađe ubijeno dijete proslavilo je šesti rođendan prije mjesec dana, a najstarije sedmi samo četiri dana prije smrti.

Glavni patolog države Connecticut Wayne Carver objavio je da je Adam Lanza koristio poluatomatsku pušku kao svoje glavno oružje i da su sve žrtve pogođene više puta iz blizine.

Sve odrasle žrtve su žene. Ravnateljica škole, školska psihologinja i četiri učiteljice i odgojiteljice.

Sva ubijena djeca su bila u dobi od šest do sedam godina, 12 djevojčica i osam dječaka. Najmlađe ubijeno dijete proslavilo je šesti rođendan prije mjesec dana, a najstarije sedmi samo četiri dana prije smrti.

Patolog Carver, koji je nadgledao autopsije, a neke izvršio i sam, izjavio je da je to bilo "najgore što je u životu vidio".

Roditelji su svoju poginuli djecu identificirali pomoću fotografija kako bi im se smanjio šok.

Američki predsjednik Barack Obama u nedjelju će otputovati u Newtown u Connecticutu kako bi se susreo s obiteljima žrtava napada na školu Sandy Hook. Bijela kuća objavila je da će se Obama obratiti obiteljima u nedjelju navečer na bdijenju.

Policija u Connecticutu objavila je ranije u subotu da je pronašla vrlo dobre dokaze koji bi trebali pomoći utvrđivanju motiva za pokolj u osnovnoj školi u Newtownu. Dokazi nisu predočeni, ali je iz njih vidljivo da je dvadesetogodišnji napadač Adam Lanza na silu ušao u školu, čime su demantirane neke glasine da je bio pušten.

Ubojičin otac Peter Lanza u subotu je navečer izrazio sućut svim žrtvama. Kazao je da je i njegova obitelj u stanju nevjerice, potpuno slomljena ovim postupkom i da i sama pokušava shvatiti što se dogodilo.

Otac i majka Adama Lanze bili su razvedeni i on je živio s majkom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

adam lanza, pokolj, newtown, masakr