A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/egipat-kairo-tahrir-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Egipatski suci optužili vlast i odlučili bojkotirati drugi krug referenduma | Politika+
Svijet

PROBLEMI: Egipatski suci optužili vlast i odlučili bojkotirati drugi krug referenduma

Ta udruga sudaca je prije desetak dana objavila da prihvaća nadzirati referendum pod uvjetom da se pobornici Muslimanskog bratstva prekinu opsadu Visokog ustavnog suda.

Piše: PolitikaPlus

Egipatski suci koji su pristali nadzirati prvu fazu referenduma o spornom nacrtu ustava, objavili su u ponedjeljak da su odlučili bojkotirati drugi krug predviđen za subotu optuživši vlasti da nisu održali obećanja.

Ta odluka bi mogla utjecati na odvijanje glasanja koje osporavaju brojni suci i oporba. Članovi kluba sudaca Državnog vijeća "neće nadzirati drugu fazu referenduma", rekao je predsjednik kluba Hamdi Jasine na konferenciji za novinare koju je prenosila televizija.

Ta udruga sudaca je prije desetak dana objavila da prihvaća nadzirati referendum pod uvjetom da se pobornici Muslimanskog bratstva prekinu opsadu Visokog ustavnog suda.

Taj sud je 2. prosinca počeo neograničeni štrajk protiv pritiska Mursijevih pobornika, koji su opkolili sud koji je trebao početi razmatranje valjanosti ustavotvornog povjerenstva kojim dominiraju islamisti.

Prosvjednici i dalje okružuju prilaze sudu, a njihova kretanja prate vojska i policija, ukazala je udruga sudaca. Da bi bili valjani u Egiptu izbori se moraju odvijati pod nadzorom suda.

Egipćani su u prvome krugu referenduma tijesnom većinom poduprli kontroverzni novi ustav za koji se zalaže predsjednik Muhamed Mursi i njegovi pristalice,

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

referendum, egipat