Zagreb

STIPENDIJE: Zagrebačka županija dodijelila je 81 stipendiju za školsku godinu

Osim godišnjih stipendija, priopćeno je danas iz Ureda župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, ove godine dodijeljeno je 28 jednokratnih stipendija, koje za 15 učenika iznose tri tisuće kuna, a za 13 studenta šest tisuća kuna.

Piše: PolitikaPlus

Zagrebačka županija dodijelila je 81 stipendiju za školsku godinu 2012./2013. te je stipendije u iznosu od 500 kuna mjesečno dobilo 45 učenika, dok je 36 studenata dobilo stipendije u mjesečnom iznosu od tisuću kuna.

Osim godišnjih stipendija, priopćeno je danas iz Ureda župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, ove godine dodijeljeno je 28 jednokratnih stipendija, koje za 15 učenika iznose tri tisuće kuna, a za 13 studenta šest tisuća kuna.

U odnosu na prošlu godinu, Zagrebačka županija ove je godine dodijelila 31 stipendiju više te spomenutih 28 jednokratnih stipendija. Stipendiju nastavlja primati i 56 učenika te 63 studenta koji su zadovoljili uvjete za nastavak stipendiranja, što znači da će stipendiju Zagrebačke županije primati sveukupno 200 stipendista. Za tu svrhu Zagrebačka županija će izdvojiti 2,35 milijuna kuna.

Od 45 ovogodišnjih stipendija za učenike, prema kriteriju izvrsnosti dodijeljeno je 15 stipendija, a od toga tri za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijeljene su 24 stipendije, od čega šest za deficitarna zanimanja kao što su, između ostalog, autolimar, bravar, konobar, fasader, mesar, staklar, tokar i zidar.

Od 36 stipendija za studente, 16 stipendija je dodijeljeno prema kriteriju izvrsnosti, od toga četiri stipendije za zanimanja glazbenog smjera, a prema socijalnom kriteriju dodijeljeno je 20 stipendija.

Zagrebačka županija je, napominje se u priopćenju, u proračunu za 2013. godinu predvidjela 109.950.639,00 kuna, odnosno 37,45 posto ukupnog proračuna, za Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu.

Župan Kožić istaknuo je kako se županija trudi "maksimalno ulagati u obrazovanje mladih jer to znači ulaganje u vlastitu budućnost". Dodao je da se i u sljedećoj godini nastavlja s kapitalnom izgradnjom u školstvu te je istaknuo nedavno potpisan Sporazum u Svetoj Nedelji kojim se planira, u suradnji s Gradom Sveta Nedelja, izgradnja 16 milijuna kuna vrijedne školske sportske dvorane Područne škole Rakitje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagrebačka županiija, stipendija