Hrvatska

ZAŠTO NIJE BILO GENERALA?: VIDEO Kotromanović: Zašto bi generali Gotovina i Markač bili na objavi Registra, pa nisam ih ni zvao

'Ovo je politika i politički događaj.'

Piše: Vanja Deželić

Objava registra branitelja izazvala je mnogo pozornosti, ali zanimljivo je da se na njemu osim premijera Zorana Milanovića nisu pojavili ni pozvani generali Ante Gotovina i Mladen Markač. No ministru obrane Anti Kotromanoviću to nije ništa čudno.

Ovo je politika i politički događaj, zašto bi oni morali dolaziti? Ne trebamo ih politizirati, nije bilo potrebno da dođu. Uostalom, nisam ih ja ni zvao. Sve najviše osobe iz političkog života bile su tu

- Ovo je politika i politički događaj, zašto bi oni morali dolaziti? Ne trebamo ih politizirati, nije bilo potrebno da dođu. Uostalom, nisam ih ja ni zvao. Sve najviše osobe iz političkog života bile su tu, a generali Gotovina i Markač su u mirovini, kao i stotinjak drugih - rekao nam je Ante Kotromanović.

No zvao ih je ministar branitelja Predrag Fred Matić. Ipak, ministar obrane nije želio dalje o tome, osjetio je kao da ga se tim pitanjem pokušava isprovocirati. Baš kao i pitanjem o njegovu odnosu s predsjednikom Ivom Josipovićem.

- Nismo u lošim odnosima, takve glasine idu na dušu medija koji to objavljuju. Nas dvojica imamo sastanke svaki ponedjeljak i raspravljamo o bitnim pitanjima. Uistinu nema nikakvih tenzija između nas i ne znam otkuda su se te glasine uopće pojavile - naglasio je Kotromanović.

Uistinu, s predsjednikom je razgovarao u vedrom tonu i nije se moglo primjetiti tenzije. No generala Gotovinu je spomenuo u svom govoru, odnosno predstavljanju ratnog puta i čudno je da nije želio komentirati je li mu žao što generala tamo nije bilo.

- Ponosan sam što sam služio u Domovinskom ratu pod generalom Antom Gotovinom - izjavio je ministar.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ante kotromanović, ante gotovina, registar branitelja