A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/knjige-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ministarstvo dodijelilo 1,7 milijuna kuna za književno stvaralaštvo | Politika+
Kultura

KNJIGE: Ministarstvo dodijelilo 1,7 milijuna kuna za književno stvaralaštvo

Godišnja potpora nije dodijeljena ni ove godine.

Piše: PolitikaPlus

Ministarstvo kulture dodijelilo je milijun i 701 tisuću kuna potpore za poticanje književnog stvaralaštva u 2013. godini izabravši 53 od 162 projekta prijavljena na Javni poziv, što je 210 tisuća kuna više nego 2012. godine, izvijestilo je danas Ministarstvo.

Godišnja potpora nije dodijeljena ni ove godine jer se po mišljenju Povjerenstva za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva u 2013. godini nijedan projekt nije toliko izdvajao kvalitetom i obimom, stoji u priopćenju.

Povjerenstvo je stoga odlučilo dodijeliti veći broj manjih potpora – 28 polugodišnjih u iznosu od 42 tisuće kuna bruto i 25 tromjesečnih u iznosu od 21 tisuće bruto za veći broj kvalitetnih projekata.

Za 2013. godinu prijavljeno je 18 prijevodnih projekata od kojih je sufinancirano 11, među kojima je najviše prijevoda s francuskoga (4). Od ostalih jezika s po jednim su naslovom zastupljeni urdski, kineski, latinski, talijanski, ruski, njemački i engleski.

Sufinanciran je i autorski rad na 19 romana, 5 zbirki poezije, 4 knjige eseja, jednom stripu te nizu knjiga umjetničke proze, priopćilo je Ministarstvo kulture.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

književno stvaralaštvo, Ministarstvo kulture, KNJIGE