A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pokloni-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ovo su darovi koje baš nikako nemojte kupiti za Božić! | Politika+
Scena

NEPOŽELJNI: Ovo su darovi koje baš nikako nemojte kupiti za Božić!

Po anketi koju je proveo Ifop, 60 posto Francuza je reklo da je dosad za Božić dobilo barem jedan poklon koji im se uopće ne sviđa ili ga smatraju nepotrebnim.

Piše: PolitikaPlus

Kravate i alat za kućne popravke darovi su koje Francuzi najmanje žele za Božić, a sanjaju o putovanjima i uređajima visoke tehnologije.

Po anketi koju je Ifop proveo za mrežnu stranicu Bons-de-reduction.com, 60 posto Francuza je reklo da je dosad za Božić dobilo barem jedan poklon koji im se uopće ne sviđa ili ga smatraju nepotrebnim.

Općenito su najviše razočarane osobe do 35 godina (70 posto) i žene (66 posto).

Tako je 2011. gotovo 20 posto Francuza dobilo barem jedan poklon koji im se nije svidio, ocijenila je mrežna stranica za kupnju/prodaju eBay.

Za 44 posto ispitanika kravata je i dalje najnepoželjnija, a iza nje su sokne (34 posto).

Po drugoj anketi koju je za eBay proveo TNS Sofres, alat za kućne popravke također je pri vrhu ljestvice najnepoželjnijih božićnih darova.

Tako 29 posto žena i 11 posto muškaraca ne želi dobiti pod bor bušilice, čekiće i odvijače.

No ni usisavači, glačala i kuhinjsko posuđe nisu preporučljivi kao dar ženskoj populaciji. Naime, 16 posto žena se pribojava da će dobiti neki kućanski aparat, po eBayju, a 21 posto po Bons-de-reduction.comu.

No zato su i dalje najpoželjnija turistička putovanja (26 posto žena, 16 posto muškaraca), uređaji visoke tehnologije (18 posto muškaraca) i bonovi za kupnju (10 posto muškaraca, 13 posto žena).

Knjige i CD-i uvijek su dobar izbor (tek 8, odnosno 7 posto razočaranih), uz uvjet da već nisu bili darovani.

Kako navodi eBay, 9 posto Francuza je lani dobilo isti poklon od iste osobe.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

božić, poklon, francuska