A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/e-readeri-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sve popularnije: Svaki četvrti knjigoljubac u SAD-u čita e-knjige | Politika+
IT

NAVIKE: Sve popularnije: Svaki četvrti knjigoljubac u SAD-u čita e-knjige

E-knjige najčešće čitaju obrazovani između 30 i 49 godina starosti koji godišnje zarađuju 75.000 dolara i više.

Piše: P/H

Čitanje knjiga na tabletima i mobilnim telefonima postaje sve popularnije u Sjedinjenim Američkim Državama gdje gotovo jedna četvrtina knjigoljubaca koristi elektronske knjige.

Broj osoba koje čitaju e-knjige starijih od 16 godina porastao je u protekloj godini sa 16 na 23 posto, dok je čitanost tiskanih izdanja pala sa 72 na 67 postom objavio je Pew Research Centar.

"E-knjige najčešće čitaju obrazovani između 30 i 49 godina starosti koji godišnje zarađuju 75.000 dolara i više."

"Broj čitača e-knjiga raste usporedo s rastom broja raznih elektronskih uređaja. E-knjige najčešće čitaju obrazovani između 30 i 49 godina starosti koji godišnje zarađuju 75.000 dolara i više. Broj čitatelja pada kako raste broj godina," rezultati su istraživanja.

Zanimljiv je i podatak da je broj tableta ili čitača E-knjiga u SAD porastao sa 18 na 33 posto. Iako su mnogi dolaskom na tržište tableta već otpisali čitače e-knjiga, nedavno je istraživanje pokazalo da se broj korisnika e-book readera u SAD-u u razdoblju od studenog 2010. do svibnja ove godine udvostručio sa šest na dvanaest posto.

Očekuje se da će prihodi od prodaje e-knjiga u cijelom svijetu doseći 9,7 milijardi dolara u 2016. godini, što je tri puta više nego ove godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

knjige, elektronske knjige, tableti, e-readeri, e-knjige, gadgeti