Hrvatska

BOŽIĆ: Puljić čestitao Božić patrijarhu SPC-a Irineju i mitropolitu Jovanu

Otajstvo Božića vraća nas korijenima naše vjere, a Spasiteljevo rođenje postaje najsvjetlijim događajem povijesti koji se dogodio u 'punini vremena'.

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) i zadarski nadbiskup Želimir Puljić čestitao je Božić patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve gospodinu Irineju, mitropolitu Zagrebačko-ljubljanske eparhije gospodinu Jovanu Pavloviću i vjernicima.


U čestitkama je izrazio dobre želje za božićne blagdane te blagoslovljene dane Nove 2013. godine, uz uobičajeni poklik koji će se ovih dana izgovarati: "Mir Božji - Hristos se rodi! Vaistinu se rodi!".


Msgr. Puljić je istaknuo da "nas otajstvo Božića vraća korijenima naše vjere, a Spasiteljevo rođenje postaje najsvjetlijim događajem povijesti koji se dogodio u 'punini vremena'".


"Tada je, naime, u svijet opterećen nepravdama, grijehom, sukobima i ratovima sišla Ljubav, Istina, Pravednost i Svetost. Zato sva zemlja s anđelima pjeva radosnu pjesmu blaženih vremena: 'vijek slava Bogu, dani mira sreće ljudskome rodu'", navodi se u čestitkama koje je u povodu blagdana Kristovog rođenja, 7. siječnja, predsjednik HBK i zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio vjernicima, patrijarhu SPC-a Irineju i mitropolitu Jovanu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hristos se rodi, Božić