Hrvatska

SPORAZUM: Koalicija: HDZ i HSP AS izlaze zajedno na izbore u Iloku

Stranke će imati zajedničkoga kandidata za gradonačelnika (HDZ) i zamjenika gradonačelnika (HSP "Dr. Ante Starčević").

Piše: PolitikaPlus

Iločke gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i HSP "Dr. Ante Starčević" postigle su sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore,objavile su danas iločke organizacija tih dviju stranaka.

Navodi se kako je riječ o nastavku suradnje započete krajem studenoga prošle godine, potpisivanjem i provedbom Sporazuma o trajnoj političkoj suradnji na razini Republike Hrvatske i Vukovarsko-srijemske županije "s ciljem okrupnjavanja političke desnice i skidanja antihrvatske i antikatoličke Kukuriku koalicije sa svih razina vlasti".

Stranke će imati zajedničkoga kandidata za gradonačelnika (HDZ) i zamjenika gradonačelnika (HSP "Dr. Ante Starčević"), te zajedničku listu za Gradsko vijeće, gdje će u slučaju stvaranja potrebite većine mjesto predsjednika Gradskog vijeća obnašati HSP "Dr. Ante Starčević", a mjesto zamjenika predsjednika Gradskog vijeća HDZ.

Ovo nije kraj nego početak stvaranja domoljubnoga i demokršćanskog bloka na razini grada Iloka, zaključuje se u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ilok, hdz, hsp