Hrvatska

PODRŠKA: Bozanić: Ukidanje emisije 'Slika Hrvatske' je izravni udar na slobodu govora!

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u ponedjeljak 7. siječnja u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu urednicu ukinute emisije HTV-a "Slika Hrvatske" Karolinu Vidović Krišto.

Piše: Ivan Klarić

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u ponedjeljak 7. siječnja u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu urednicu ukinute emisije HTV-a "Slika Hrvatske" Karolinu Vidović Krišto. Urednica HTV-a informirala je kardinala Bozanića o svom novinarskom školovanju, radu te o emisiji "Slika Hrvatske" i događajima nakon emitiranja emisije pod naslovom "Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?"

 

U razgovoru je zaključeno da je ta emisija u aktualnoj raspravi u javnosti o spornom 4. modulu Zdravstvenog odgoja udovoljavanje javnom interesu da se sva pitanja osvijetle s više strana. Upravo je temeljna zadaća javne televizije omogućiti da u spornim javnim pitanjima dođu do riječi različiti stavovi, različite društvene skupine i što više aspekata pojedinog pitanja kako bi gledatelji mogli biti što cjelovitije informirani.

 

Ukidanje emisije "Slika Hrvatske", koja je zapravo javnu televiziju pokušala spasiti od nedopustive jednoobraznosti, izravni je udar na slobodu govora i na slobodu javnog djelovanja novinara, ističe se u priopćenju Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije. U razgovoru je također istaknuta nada da će u nastalom slučaju prevladati zdrav razum i demokratsko ponašanje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KarolinA Vidović Krišto, kardinal Josip Bozanić, ZDRAVSTVENBI ODGOJ