Hrvatska

OBLJETNICA: Gotovina: Akcija Peruča je bila logičan nastavak operacije Maslenica

'Bio sam s prijateljima i uživao sam u Splitu, u koji sam došao nakon 11 godina.'

Piše: PolitikaPlus
'Akcija Peruča je bila logičan nastavak operacije Maslenica jer je postojala realna opasnost za cijeli cetinski kraj da su oni ostvarili ono što su bili naumili. Hvala Bogu, to se nije dogodilo i naše postrojbe su preuzele kontrolu nad prostorom HE Peruča, i tada je to značilo siguran život makar u onim (ratnim) okolnostima.'

General Ante Gotovina izjavio je danas novinarima kako se osjećao odlično na svečanosti obilježavanja 20. obljetnice hrvatske vojne akcije, kojom su 27. i 28. siječnja 1993. pripadnici Hrvatske vojske oslobodili Hidroelektranu Peruča i spriječili namjeru agresorskih srpskih paravojnih postrojba da njenim rušenjem stvore veliki vodeni val iz Peručkog jezera koji bi izazvao katastrofu u slijevu rijeke Cetine.

 

"Akcija Peruča je bila logičan nastavak operacije Maslenica jer je postojala realna opasnost za cijeli cetinski kraj da su oni ostvarili ono što su bili naumili. Hvala Bogu, to se nije dogodilo i naše postrojbe su preuzele kontrolu nad prostorom HE Peruča, i tada je to značilo siguran život makar u onim (ratnim) okolnostima", istaknuo je.

 

General Gotovina je odgovarajući na novinarske upite potvrdio da je sinoć posjetio jedan ugostiteljski objekt u Splitu gdje su studenti slavili brucošijadu. "Bio sam s prijateljima i uživao sam u Splitu, u koji sam došao nakon 11 godina", rekao je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

RAT, PERUČA, OPERACIJA MASLENICA, ANTE GOTOVINA